≫ 

Traže pomilovanje za Desanku Maksimović: Omiljena pesnikinja izbačena iz školskog programa

 ≫ 

Komisija Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja odlučila je da iz trećeg razreda isključi izbor iz poezije Desanke Maksimović, a iz četvrtog - čuvenu zbirku velike pesnikinje "Tražim pomilovanje".

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika 111
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Dragana

    06. jun 2020 | 10:37

    Sramota!

  • Glas Razuma

    06. jun 2020 | 09:32

    Drugari, nije problem ni Ajfonka, ni Zorannah (ili kako vec), ni Gastos ni ostali ... Problem je sujeta mladih pisaca, koji iza sebe imaju 2-3 ili turbo kolekciju knjiga i koji smatraju da su time sto su uzimali malo od Desanke, malo od čika Jove malo od ostalih pisaca, napravili bum. Mogu da se zakunem da tu komisiju čine upravo takvi ljudi, a ne veličine poput Bećkovića.

  • Polako

    06. jun 2020 | 09:31

    Ljudi, MOLIM VAS da shvatite sta se desava jer je situacija u Srbiji je sada kljucna za njen opstanak. Jako je cudno da vlast ovakvu odluku donosi u momentu kada dolaze izbori i niko normalan ne bi sam sebi rusio rejting jer se zna da je Desanka Maksimovic omiljena kod Srba. Ocigledno je da postoje ogromni pritisci i pretnje da se podmetnu i nametnu lose odluke kako bi se urusilo ono sto je dobro radjeno. Srbija je pod stravicnim pritiskom Brisela koja pokusava da Srbiju vrati pod svoju kontrolu i ucinice sve da je otme iz ruku Evroazije. Metode koje oni koriste nisu diplomatske. Ovo nije prvo podmetanje, bilo ih je mnogo i za vreme policijskog casa. Vracanje Srbije pod Briselsku administraciju znaci njen nestanak i nestanak pravoslavlja sa ovih prostora. Razmisljajte svojom glavom s obzirom na sve sto se desilo a cemu ste bili svedok u poslednjih 30 godina. Nije ustaska tabla kod Jasenovca slucajno stavljena. Ja sam apsolutno siguran da ce Desanka Maksimovic biti vracena u skolski program onog sekunda kada se otkloni opasnost od pretnje onih koji su ovu zemlju bombardovali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA