Prognoza za narednih 5 dana: Sparno, toplo i mokro - red pljuskova i gromova, red sunca

Danima će se smenjivati sunce i oblaci koji će donositi kišu, lokalne pljuskove, ali i grmljavinske nepogode

  • 5
Munja, vreme, nevreme, duga Foto: Tanjug/AP

Sparno i toplo sa kišom i pljuskovima. Tim rečima moglo bi da se opiše vreme koje nas očekuje narednih dana, a koje meteorolozi karakterišu kao - nestabilno.

Kako tokom jednog dela maja, tako će se i tokom juna danima smenjivati sunce i oblaci koji će donositi kišu, lokalne pljuskove, ali i grmljavinske nepogode. Visoke temperature u kombinaciji sa pljuskovima neće nas zaobići ni sutra.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u ponedeljak će biti promenljivo oblačno, toplo i sparno.

Nevreme, Beograd, kiša, grad Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Pre podne će u većini mesta biti suvo sa dužim periodima sunčanog vremena, samo je na severu ponegde moguća kratkotrajna kiša. Od sredine dana kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i u ostalim krajevima - navode iz RHMZ.

Vetar će sutra biti uglavnom slab južni i jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od 14 do 18 stepeni, a najviša od 25 do 28.

Promenljivo oblačno i nestabilno vreme meteorolozi predviđaju i za utorak.

- U većini mesta će biti malo svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 17 stepeni a najviša od 24 do 27 - prognoziraju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Gotovo identično vreme očekuje nas i u sredu - nestabilno i sa pljuskovima. Najniža temperatura kretaće od 13 do 17, a najviša od 24 do 27 stepeni.

U četvrtak će pre podne biti pretežno sunčano, ali će od sredine dana, prema prognozi RHMZ, biti promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura iznosiće 12 stepeni, a najviša 27.

Kako prognoziraju, do kraja sedmice će u Srbiji biti pretežno sunčano i toplije sa temperaturom za dane vikenda u većini mesta oko ili malo iznad prosečnih vrednosti od 26 do 28 stepeni.

Ipak, i početkom naredne sedmice će, prema proceni meteorologa, biti promenljivo sa pljuskovima i grmljavinom.

Prema prognozi Weather2umbrella narednih dana biće promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pjuskovima. Maksimalna temperatura u narednom periodu biće uglavnom preko 25 stepeni.

Na teritoriji cele Srbije uključen je i žuti meteoalarm za naredna tri dana. Žuti merteoalarm znak je da vreme može biti opasno (potencijalno).

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA