• 5
 ≫ 

Vlasnik ugostiteljskog objekta napao inspektorku u Smederevu, cepao zapisnik i gađao je pepeljarom

 ≫ 

Ministarstvo će podneti krivičnu prijavu i pratiti rad Tužilaštva u ovom slučaju.

 • 5
Nasilje nad ženama, ženom, muž bije ženu, tuče

Foto ilustracija: Shutterstock

Inspektorku rada Odeljenja inspekcije rada Smederevo fižički je napao vlasnik neregistrovanog ugostiteljskog objekta u kojem je vršila vanredni inspekcijski nadzor, a ministar za rad Zoran Ðorđević kaže da je takvo nasilničko ponašanje nedopustivo, da Ministarstvo neće dozvoliti da se tako nešto više ponavlja i da će biti podneta krivična prijava.

Naime, inspektorki rada je vlasnik objekta u kojem je vršila nadzor, dva puta pocepao zapisnik, vređao je i gađao pepeljarom.

Nakon incidenta pozvana je policija koja je odmah izašla na lice mesta, izvršila uviđaj i o tom slučaju obavestila javnog tužioca.

Ministar Ðorđević je, kako je saopštilo Ministarstvo, razgovarao sa inspektorkom, i najavio da će Ministarstvo podneti krivičnu prijavu i pratiti rad Tužilaštva u ovom slučaju.

- Nećemo dozvoliti da ih bilo ko i bilo kada sputava u tome. Fizički napadi na službena lica prilikom vršenja svoje dužnosti su nedopustivi i nastojaćemo da se oni, koja su sebi to dali za pravo, najrigoroznije kazne - rekao je Ðorđević.

Ðorđević je naglasio da Ministarstvo želi da zaštiti one koji svoj posao obavljaju savesno, vredno i odgovorno.

- Želimo da jasno stavimo do znanja, da će svi oni koji žele da spreče državu da radi svoj posao biti kažnjeni - rekao je Ðorđević nakon razgovora sa napadnutom inspektorkom.

Kako je naveo, posao inspektora je veoma odgovoran i zahtevan i zato će Ministarstvo uvek biti uz njih i postupati u okviru svoje nadležnosti, a u cilju njihove najbolje zaštite.

Direktor Inspektorata za rad Stevan Ðurović rekao je da su se u poslednje tri godine dogodila četiri fizička napada na inspektore rada o čemu je Inspektorat odmah obavestio Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Inspektorat za rad postupao je odgovorno i adekvatno i o svim slučajevima odmah obavestio MUP. Podneta je krivična prijava i očekujemo od nadležnih organa i sudstva da preduzmu određene mere, kada se radi o napadu na službeno lice - naveo je Ðurović.

Kaže da je posao inspektora rada veoma složen, jer oni moraju sve ono što se radi mimo zakonske regulative da uvedu u zakonsku, što zaista nije lako.

Najavio je da će upravo zbog ovakvih primera, Inspekcija rada vršiti još jače kontrole u narednom periodu.

Video: Položio je život za ovu našu zemlju: Vuk Kostić progovorio o porodičnoj tragediji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • petar

  8. jun 2020 | 18:02

  Niko nepiše kako se bahato ponašaju inspektori. Nepiše kako zatvaraju radnje zbog viška od 100 dinara kod konobara kao da nikad nisu čuli za bakšiš. Ja sam radnju zbog takvih postupaka sa 50 zaposlenih zatvorio a i gomila mojih prijatelja to planira. Kad im 100-200 hiljada gladnih radnika izadje na ulicu nisam siguran kako će se ponašati !

  10
  0

  Podelite komentar

 • misa

  8. jun 2020 | 16:34

  Mnogo manje kazne dobiju oni sto rade na divlje nego prijavljeni objekti

  9
  0

  Podelite komentar

 • DARKO 100%

  8. jun 2020 | 16:30

  Nema veceg zla od ljudi koji nisu u pravu a ponasaju se kao da su zrtve i jos se bahato i nasilnicki ponasaju kao da su oni van zakona i sistema,to govorim generalno o stanju u drustvu

  7
  4

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok