≫ 

Hitno upozorenje RHMZ: Prvi na udaru Banat, grad već tukao u Šapcu

I danas je gotovo cela Srbija u narandžastom meteoalarmu što znači da je vreme opasno

  • 10
Nevreme u Mumbaju Foto: Tanjug/AP

Najavljivano nevreme i ovog popodneva pogodilo je pojedine delove Srbije.

Prvi na udaru bio je Mačvanski okrug. U naselju Nakučani u opštini Šabac već je tukao grad.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je u 17 časova hitno upozorenje kojim je najavio da će kritično biti i u jednom delu Vojvodine.

- U narednih sat vremena u Srednjobanatskom okrugu očekuje se jak pljusak, grmljavina i grad - najavio je RHMZ.

Takođe, i danas je gotovo cela  Srbija u narandžastom meteoalarmu (osim Kosmeta i Jugoistočne Srbije). To znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Narandžasti meteoalarm printskrin: RHMZ

Danas će, kako navode na stranici Weather2umbrella biti uslova i za grmljavinske nepogde sa gradom, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima, naročito krajem dana i tokom večeri.

U predelima sa jačim pljuskovima očekuje se da padne od 20 do 40 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno i preko 50 mm, tako da se očekuje opasnost od toga da kanalizacioni i odvodni sistemi ne mogu da prihvate ogromnu količinu vode u veoma kratkom vremenskom intervalu, što bi dovelo do lokalnih poplava i bujica.

Nema opasnosti od izlivanja reka, ali ima opasnosti od bujičnih tokova, naročito na strmim ulicama, nagibima i duž manjih tokova i potoka. 

Video: Potpuni kolaps u centru grada: Saobraćaj paralisan, obilate padavine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA