≫ 

Hitno upozorenje za ova dva okruga u Srbiji: Preti grad, grmljavina i pljuskovi u narednim satima

Tokom poslepodneva iznad većeg dela Srbije nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno je moguća i pojava grada

  • 4

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da je u narednim satima moguća jaka kiša i grad. Oblačnost koja na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga uslovljava jake pljuskove, grmljavinu i lokalnu pojavu grada u narednih sat-dva premeštaće se ka centralnoj Srbiji.

Tokom poslepodneva iznad većeg dela Srbije nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno je moguća i pojava grada.

Do 17.30 na teritoriji Beograda jak pljusak sa grmljavinom, lokalno je moguća i pojava sugradice i grada.

RHMZ Printskrin: hidmet.gov.rs

I narednih dana u Srbiji se očekuje nestabilno vreme praćeno pljuskovima i grmljavinom, stabilizacija vremena očekuje se za vikend, dok će početkom naredne nedelje opet uslediti kišni period, saopštio je RHMZS.

Prognostičar Mirjana Gulan kaže za Tanjug da je dnevno ovih dana palo između 20 i 70 litara kiše po metru kvadratnom, negde i više.

Ovakvo vreme kaže nije iznađenje za jun, koji je jedan od najkišovitijih meseci u godini.

Sve do subote nestabilno

I narednih dana, sve do subote, očekuje se nestabilno vreme, sa lokalnim nepogodama, grmljavinama, ponegde i gradom, dok se u subotu očekuje sunčano i toplo vreme, bez kiše.

Tako će se zadržati i u nedelju, početkom naredne nedelje opet stižu oblaci, a u ponedeljak bi mogla da padne veća količina kiše, kaže Gulan.

Temperature će se kretati u proseku od 12 do 16 stepeni ujutru i od 23 do 29 stepeni tokom dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemo

    10. jun 2020 | 16:49

    Hahaha pa ovo nas Harpom i 5g mrežom uništavaju...Ovo se radi da narod psihički svisne a i da svo voće i povrće propadne...jednom rečju-naj.bali smo

  • Steva

    10. jun 2020 | 16:36

    U Lazarevu grad 15 minuta traje...

  • Geras

    10. jun 2020 | 16:43

    Grad je već tukao u Lazarevcu i okolnim selima..... Hvala na upozorenju.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA