≫ 

Đorđević: Učiniću sve da se oduzeto dete vrati porodici Savić

- Ne smemo više da dopustimo da se takve greške ubuduće dešavaju - poručio je ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja

  • 13
Zoran Đorđević, ministar za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja Foto: tanjug/Dimitrije Goll

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Ðorđević poručio je danas da će, ukoliko se ispostavi da je u pitanju proceduralna greška Centra za socijalni rad u Subotici, učiniti sve da se dete vrati porodici Savić koja ga je usvojila pre osam meseci.

Centar za socijalni rad u Subotici je prvo dao dete na usvajanje porodici Savić, da bi im posle osam meseci oduzeli dete zbog proceduralne greške.

Ðorđević je za TV Prva kazao da je danas imao sastanak sa porodicom Savić i dodao da su pozvani u Ministarstvo kako bi čuli njihovu stranu priče.

- Kada smo čuli njihovu stranu, shvatili smo da se radi o tragičnoj priči i da je po njihovim rečima došlo do proceduralne greške Centra za socijalni rad - naveo je Ðorđević.

Kako kaže, s obzirom na to da je bio upoznat sa delom te priče, ranije je naložio da Pokrajinski sekretar učini sve iz svoje nadležnosti kako bi taj slučaj bio rešen.

S obzirom da je proteklo vreme i da se ništa konkretno nije dešavalo, da je dete izmešteno u hraniteljsku porodicu, da situacija i okolnosti nisu dobre i da će ostaviti traga na to dete, Ðorđević je doneo odluku prvo da svi dokumenti budu dostavljeni Ministarstvu, gde će stručni ljudi pregledati i proceniti šta se dešavalo.

- Tada ćemo doneti zakonitu odluku koja će biti u interesu deteta - ističe ministar.

Prema njegovim rečima, porodicu Savić je zanimalo kakve su njihove šanse da im dete bude vraćeno, a on im je kazao da s obzirom na okolnosti koje su se desile i ukoliko je stvarno u pitanju proceduralna greška, će učiniti sve da to dete bude kod njih i da oni kao usvojitelji nastave da brinu o tom detetu.

- Ako se desila takva greška, ne smemo više da dopustimo da se takve greške ubuduće dešavaju, a svakako moramo da delamo brzo u ovom slučaju jer najmanje što smemo da dozvolimo je da dete ispašta - zaključio je Ðorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojin Perič

    12. jun 2020 | 19:07

    Da si častan čovek, ako se ispostavi da je proceduralna greška, treba da daš ostavku, a dete svakako da se vrati u slucaju greske....

  • deda Vasa

    12. jun 2020 | 20:10

    Ako sam dobro razumeo, zakon je prekršen time što je napravljena ta proceduralna greška jer je zbog razlike u godinama bilo potrebno vaše odobrenje. Ako je tako pa stavite taj potpis i ne izlažite više ove ljude stresovima i izazivate bes javnosti. Sigurno će detetu biti bolje nego u hraniteljskoj porodici. Kad bi se svi zakoni striktno poštovali kao u ovom slučaju bili bismo mnogo bolje društvo.

  • Milena

    13. jun 2020 | 10:10

    Vratite dete mami i tati. Za vas je to samo potpis, a za njih agonija. Svaki dan je patnja. Potpisite sta treba i pustite dete da se vrati kuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA