Lončar u Kruševcu: Svi građani zaslužuju kvalitetnu zdravstvenu uslugu

Ministar zdravlja obišao renovirane ambulante u Velikim Kupcima, Velikom Šiljegovcu i ambulantu Balšićeva u Kruševcu

  • 0
Zlatibor Loncar, Rasinski okrug, zdravstveni radnici Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar posetio je danas Dom zdravlja Kruševac i obišao renovirane ambulante u Velikim Kupcima, Velikom Šiljegovcu i ambulantu Balšićeva u Kruševcu.

Pored toga, ministar zdravlja posetio je i Ribarsku banju, gde je završena rekonstrukcija terapijskog bazena ove ustanove.

Tom prilikom, ministar Lončar istakao je da je ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu od izuzetne važnosti za unapređenje čitavog zdravstvenog sistema.

- Od prvoga dana radimo na uspostavljanju efikasnog zdravstvenog sistema, čije su usluge kvalitetne, ali i dostupne svakom građaninu. Zato pored izgradnje velikih kliničkih centara i bolnica, ulažemo u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje zdravstvenih objekata primarnog sektora, poput ambulanti u Rasinskom okrugu koje smo danas obišli.

A koliko značaj ta ulaganja imaju najbolje pokazuje podatak da u ove tri ambulante svoje kartone ima više od 25.000 građana. Svi oni zaslužuju jednako kvalitetnu zdravstvenu uslugu kao i građani u bilo kojem većem gradu naše zemlje, i zato ćemo nastaviti sa ulaganjima - istakao je Lončar.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA