≫ 

Dramatični snimci iz Lučana: Izlila se Tijanjska reka, kuće potopljene, saobraćaj je u prekidu

Sve dežurne ekipe su bile na terenu tokom noći

  • 12

Usled obilnih padavina koje su zadesile Dragačevo juče došlo je do izlivanja opštinskih vodotokova prvog i drugog reda kao i Tijanjske reke.

- Trenutno su potopljena tri domaćinstva, pod vodom su se našli stambeni i pomoćni objekti u Tijanju - rekao je za RINU, Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Usled izlivanja velike količine vode, došlo je do prekida saobraćaja na putu Guča - Lučani u naseljenom mestu Puhovo.

- Dežurne ekipe su na Lučanskom potoku kod crpne stanice gde prepumpavaju vodu, kao i sve ekipe JP ’Dragačevo putevi’ i JKP ’Komunalac’ jer je došlo do velikih oštećenja nekategorisanih putnih pravaca kao i nekoliko mostova u Tijanju i Turici - istakao je Dolović.

Stepen oštećenja mostova biće utvrđen nakon povlačenja Tijanjske reke, a sve dežurne ekipe su bile na terenu tokom čitave noći.

Za sada nema opasnosti od izlivanja Bjelice u Đerađu i Dljinu, jer prema Dolovićevim rečima, novi bedem kao sistem odbrane dobro funkcioniše.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    17. jun 2020 | 08:26

    Svake godine je sve gore i gore stanje!Da li nam ovo dovoljno govori koliko smo napredna drzava i koliko se uradilo po pitanju ovog problema!?

  • Deda Gaga

    17. jun 2020 | 08:45

    Kad budemo očistili korita reka i potoka do ovoga neće doći. Kad budemo prestali da sve i svašta bacamo u reke,potoke a i pored puteva imaćemo manje problema !

  • Babović

    17. jun 2020 | 09:29

    Imamo li mi civilnu zaštitu da pomogne u ovakvim trenucima? Zašto uopšte ta gospoda primaju platu? Viđamo ih po raznim sajmovima i seminarima, a kad treba da se pomogne nigde nikog živog. Gde je sada g. Marić?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA