≫ 

Stanari zgrada u Bajinoj Bašti 5 godina strepe od pasa lutalica: "Napali komšiju, niko ne reaguje"

Kako navode, jedna od stanarki hrani pse lutalice koje laju 24 sata i napadaju prolaznike

  • 35
Pas, bajina basta Foto: Privatna arhiva

Psi lutalice prošle nedelje opkolile su u Bajinoj Bašti dečaka starog 11 godina dok se vraćao kući sa igrališta, posle čega je od straha mucao, povraćao i mokrio u gaćicama. Sa problemom pasa lutalica muče se i stanari jedne od zgrada u Bajinoj Bašti koji navode da godinama pokušavaju da reše to pitanje.

Stanarka S. J. (ime poznato redakciji) ispričala je za portal Telegraf.rs da već 5 godina muče muku sa psima lutalicama u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja na broju 16, ali i ljudi koji žive u dve susedne zgrade.

- Svakodnevno imamo probleme sa psima koje gaji stanarka zgrade. Zasad ih ima 6, kao i 7, 8 mačaka, sve na malom prostoru ispred zgrade gde je napravila i dve kućice za pse. Oni 24 časa neprekidno laju, po celu noć, leže na ulaznim vratima zgrade i napadaju prolaznike. Ogorčeni smo na rad nadležnih koji ni prstom nisu makli da reše naš problem - očajni su stanari.

Pas, bajina basta Foto: Privatna arhiva

Kako navode, naročito je sve prevršilo svaku meru kada su psi napali stanara zgrade M. J.

- Možete li da zamislite taj prizor kad ona treba da ih hrani i svi psi dođu na ulaz? Tri psa je smestila ispod terase jedne stanarke koja nije tu, a tri u neke kućice koje je napravila od kartona i prekrila najlonom. Svuda zaudara miris hrane. Obavestili smo komunalnu inspekciju 13. maja. Do današnjeg dana nisu reagovali. Zar je moguće da nema rešenja za naš problem? Tri zgrade su na udaru, nema mira ni danju ni noću, zar to zaslužujemo? - pitaju se meštani Bajine Bašte.

Pas, bajina basta Foto: Privatna arhiva

Kako dodaju, za pet godina, samo je jednom opomenuta stanarka, kako navode "reda radi".

- Prijavu smo poslali 13. maja kada su psi napali našeg komšiju. Do danas se nisu oglasili. Ne znamo šta dalje jer nema nade da će se ovo rešiti - zaključuju stanari zgrade u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja.

Povodom ovog slučaja, ali i prethodnog, kada su psi napali dečaka, posle čega je pretrpeo traume i poslat je kod psihologa, uputili smo pitanja opštini Bajina Bašta, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili nikakve odgovore.

Video: Čopor lutalica do smrti izgrizao ženu

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo ja

    20. jun 2020 | 21:23

    Ostavite pse na miru!!!!! Ni jedan pas neće čoveka napasti iz čista mira ili obesti!!! To samo čovek može! Zato: live them alone!!!

  • ЗБ

    20. jun 2020 | 22:07

    Има решења. Нахраните их "добро" и крај

  • mima

    20. jun 2020 | 22:15

    nahranite sirote zivotinje, sem coveka nema ko da brine o njima, pa nece napadati ljude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA