• 13

Zoran nije našao ženu koja bi živela na selu, pa je ljubav doveo iz Albanije. Morao i dobro da plati

"Nije moglo drugačije. Nijedna neće da radi i uda se na selo, da gaji decu"

  • 13

U srpskim selima, naročito brdsko-planinskim sve je više neoženjenih momaka. Pošto retko koja devojka iz Srbije hoće da živi na selu mnogi od njih bili su prinuđeni da životnu saputnicu potraže van granica Srbije. Tako je Zoran Novaković iz bajinobaštanskog sela Kostojevići suprugu Eronilu upoznao u Tirani. Zajedno su 5 godina i imaju dva dečaka, Acu i Nikolu.

Upoznali su se preko posrednika.

- Nije moglo drugačije. Nijedna neće da radi i uda se na selo, da gaji decu. Vole da lutaju po gradu i sede, znači moralo je da se traži na drugoj strani - kaže Zoran.

Kako kaže, potraga za suprugom nije bila nimalo jeftin posao.

- Najgore je što sve košta, svi traže. Da se malo bolje organizuje, bilo bi bolje svima. Skupe su i vize, za svaku godinu plaća se viza - kaže on.

Ipak, supruga i on se dobro slažu i uzajamno podržavaju.

- Zadovoljan sam, nas dvoje živimo solidno. Najvažnije je što su deca rođena i što će neko tu ostati da to nasledi, da produži lozu - kaže Zoran.

Zoran Novaković Kostojevići

Zoran Novaković / Printskrin: TV5

Eronila je, kaže, takođe zadovoljna. Muž joj je dobar i radan. U posetu su joj dolazili sestra i zet, dok roditelje sa decom posećuje u Tirani, gde provode oko mesec dana godišnje.

- Kao osoba nije loša. Zahvalna sam Bogu. Sve su kuće i štale skoro prazne u selu. Srećna sam što mi se sin oženio. Opet je bolje ovako - kaže njena svekrva Đeva.

Eronila Novaković Kostojevići

Eronila Novaković / Printskrin: TV5

Porodica živi od poljoprivrede, a najvažniji prihod ubiraju od malinjaka.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Meksa

    Ovaj čovek je dobro uradio, produžio je sebi familiju i to sa Srpkinjom, to su Srpkinje kojima su menjana prezimena u doba Envera Hodže. Postovace ga jer su one paterijahalno vaspitane , nisu kao ove naše koje više nikog ne poštuju i idu gole . Prava domaćica rad , poštovanje i sloga. Muka mi je kad vidim ove naše mucenice nabedjene što se izdržavaju sa roditeljskih ledja i od prostitucije. Na selo , rad , oznoji dupe, pa će uveče kad se legne sve biti sladje.

  • фебо

    Па брате како изгледаш,баш ме чуди да си морао да купиш жену

  • Gaga

    Bože, glavni motiv ženidbe da neko nasledi imanje, pa makar i Albankom, a njih dvoje zajedno imaju 100 god!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima