≫ 

Preminuo čuveni doktor Radan Džodić

Prof. dr Radan Džodić bio je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i nekadašnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije

  • 37
Radan Džodić Radan Džodić Printskrin: Youtube//televizija Hram

Onkološki, endokrini hirurg prof. dr Radan Džodić preminuo je u 68. godini u Beogradu. Doktor je imao i korona virus.

Prof. dr Radan Džodić bio je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i nekadašnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Nosilac je više nagrada u oblasti medicinskih dostignuća.

Džodić je bio direktor Instituta za inkologiju i radiologiju Srbije do prošle godine u maju kada ga je zamenila Danica Grujičić.

Reč je o najboljem domaćem stručnjaku za rak dojke i štitaste žlezde. On je prošle godine saznao da boluje od teške bolesti. Zbog toga je sredinom prošle godine išao na operaciju u Nemačku.

Uprkos tome što je bio bolestan, doktor Džodić je, dok je bio na Institutu sve vreme radio i primao pacijente, a uporedo je išao na hemoterapiju. Pred kraj godine mu je bilo bolje, pa je, nakon što je otišao sa Instituta - nastavio da radi u privatnoj klinici.

Pročitajte preporuke doktora Džodića u intervjuu za portal Telegraf.rs, u kojem je dao i važne savete za sve žene. Izgubili smo vrsnog lekara, ali ove reči moraju da žive večno, jer mogu spasti živote:

Doktor Džodić je spasao živote mnogih žena: Sad ima jako važnu poruku za sve vas, a tiče se dojki! (FOTO)

Video: Poslednji pozdrav za doktora Lazu: Nišlije se uz Marš na Drinu oprostile od omiljenog lekara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    21. jun 2020 | 19:47

    Saucesce porodici nema reci da se opise kolika je velicina ni kao doktora ni kao coveka ogroman gubitak za porodicu i za zdravstvo

  • Nislija

    21. jun 2020 | 20:12

    Spasili ste mi zivot. Neka vas cuvaju andjeli.

  • Dragana

    21. jun 2020 | 20:10

    Pokoj dusi dragom doktoru i saucesce porodici u ovom tuznom momentu i danima. Zahvalnost za sva angazovanja i pomoc svakome ko mu se obratio,hvala na ljudskosti i saosecanju. Doktor ce uvek biti ziv i tu u nasim mislima i pricama. Velicina koja se vise ne radja. Pocivaj u miru postovani zemljace sa Golije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA