≫ 

Okruzi u Srbiji u kojima je situacija nestabilna: U Moravičkom 18 zaraženih, Zlatiborski ga prati

Najviše pozitivnih na Kovid 19 u Čačku

  • 0
SRBIJA PRODAVNICE Penzioneri, Vanredno stanje,Koronavirus Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na osnovu pristiglih rezultata za 32 uzorka, korona virus potvrđen je kod tri osobe iz Čačka i dve iz Gornjeg Milanovca. Oni imaju blagu kliničku sliku i upućeni su na strogu kućnu izolaciju.

U Moravičkom okrugu broj inficiranih konstantno raste. Nakon više od 20 dana bez inficiranih, sada je zaraženo 15 lica iz Čačka i tri iz Gornjeg Milanovca.

U Zlatiborskom okrugu još 13 zaraženih

Od poslednjeg izveštaja, na području Zlatiborskog okruga, potvrđeno je još trinaest novih slučajeva pozitivnih na COVID-19 sedam iz Užica, četiri iz Sjenice i po jedan Arilja i Prijepolja.

Užice Užice / Foto: RINA

U pitanju je osoba je preminula od posledica infekcijeovim virusom. U pitanju je osoba ženskog pola starosti 76 godina iz Arilja. Trenutno je aktivno 58 slučajeva infekcije virusom COVID-19.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 230 slučajeva infekcija COVID-19. Ukupan broj oporavljenih je 158.

U Kraljevu još pet inficiranih

Od ukupno 22 uzorka sa teritorije Kraljeva, koji su u petak i subotu poslati na testiranje u laboratoriju „Vatreno oko“ Kliničkog centra Srbije, čak pet je bilo pozitivno na kovid-19, saopštio je gradski Krizni štab na osnovu informacija dobijenih iz ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, pišu Novosti.

Od početka epidemije, na teritoriji grada na Ibru do sada je potvrđeno ukupno 60 slučajeva infekcije korona virusom. Povećanje broja novozaraženih u minulih nekoliko dana pokazuje da bitka protiv opakog virusa još nije definitivno dobijena i da je i dalje neophodno da se građani pridrežavaju epidemiološkoh mera.

Opšta bolnica Studenica, Kraljevo Bolnica u Kraljevu / Foto: RINA

Mačvanski okrug: Situacija nestabilna

U Mačvanskom okrugu je protekle nedelje porastao broj novoobolelih od korona virusa, zbog čega je Zavod za javno zdravlje u Šapcu epidemiološku sitaciju ocenio kao nestabilnu.

Od 71 testiranog  u proteklih nedelju dana, pozitivno je 20 - u Šapcu 17 i 3 u Loznici. Hospitalizovano je troje obolelih, a ostali imaju blagu ili asimptomatsku kliničku sliku i nalaze se na kućnom lečenju.

Šabac, bolnica Foto: D. G.

Na bolničkom i kućnom lečenju je ukupno 27 obolelih, a 80 ljudi za koje je potvrđeno da su bili u kontaktu sa obolelima je u kućnoj izolaciji u trajanju od 14 dana  po rešenju Republičke sanitarne inspekcije.

U sedam opština Mačvanskog okruga od početka epidemije ukupno je pozitivno 162, a jedino Bogatić i dalje nema obolelih.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje su apelovali na građane da se ne opuštaju i poštuju preporuke za zaštitu od infekcije.

Još 27 novih slučajeva u Novom Pazaru

Broj zaraženih korona virusom u Novom Pazaru dostigao je 233, a od četvrtka broj novoinficiranih je porastao za 27.

U Tutinu je zaraženo 79 lica, 16 više nego u četvrtak.

Tutin, maska, korona virus Foto-montaža: Wikimedia/Julian Nyča, Pixabay

Od početka pandemije u zdravstvenim ustanovama Novog Pazara testirano je 3.740 osoba.

Video: Peking opet zatvoren posle pojave novog, mutanta korona virusa

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA