≫ 

Srbija pliva: Voda prodrla u vrtić i kuće u Ljuboviji i odnela most, u Krupnju ljudi u čamcima

Potopljeni su Ljubovija, Krupanj, Loznica...

  • 18

Obilne padavine dovele su do izlivanje reke i potopa i u Ljuboviji , Krupnju i Loznici.

Čitalac "Telegrafa" poslao nam je večeras fotografije na kojima se vidi potop u Ljuboviji. Kako je naveo, na priloženim fotografijama je njegova kuća kao i vrtić. Kao što se može videti, dvorište vrtića je u vodi...

Prema njegovim rečima, pola Ljubovije je potopljeno. I na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, vidi se da u Ljuboviji bujica nosi sve pred sobom.

Usled obilnih padavina most na reci Ljuboviji u istoimenoj opštini pukao je usled velike količine vode. Magistralni put ka Bajinoj Bašti i Loznici potpuno je neprohodan, a saobraćaj se odvija alternativnim pravcima, kroz centar Ljubovije.

Zbog povećanog vodostaja, u opasnosti je još šest mostova preko reke Ljubovije, koji se nalaze u neposrednoj blizini. Vodena stihija do sada je poplavila preko 500 domaćinstava u Ljuboviji i poljoprivredno zemljište.

Obilne padavina izazvale su probleme i nadomak Krupnja.

Na Fejsbuk grupi "Rađevina u srcu" objavljen video-snimak na kojem se vidi kako vatrogasci pomažu ljudima da pređu poplavljeni deo u Mojkoviću, nadomak Krupnja.

Na snimku se vidi kako vatrogasci ljude smeštaju u čamce, a potom ih vuku po vodi.

Korisnici Tvitera pišu da su u okolini Krupnja mnoge njive pod vodom.

Prema istim infomacijama, njive su pod vodom na putu Loznica- Zavlaka.

Poplavljen je bio i centar Loznice.

RHMZ je u najavi objavljenoj u 17.50 sati saopštio da se tokom večeri i noći u većem delu Srbije oblačno sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom.

- Intenziviranje padavina očekuje se u Banatu, Beogradu, delovima Srema, u centralnoj, a posebno u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, pa se do jutarnjih sati očekuje još dodatnih 15 do 30 mm, ponegde i preko 40 mm kiše - naodi se najavi RHMZ koja se odnosi na period od 17.47 sati, do sutra u 23.47 sati.

Video: Potopljene kuće u Lučanima, užasan prizor nabujale vode

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA