≫ 

Spasioci još ne mogu da izvuku zarobljeni par iz poplavljene kuće: S njima se čuli u 6 jutros

Spasilačke ekipe ne mogu da priđu poplavljenoj kući

  • 0
Poplave u Srbiji Foto: MUP Srbije

Kritično je studeničkom kraju, gde je reka Studenica napravila velike probleme. Dvoje ljudi su još uvek zarobljeni u kući u Živički. Meštani kažu da su se poslednji put s njima čuli jutros u pola šest i da je reč o starim osobama.

Dopisnik RTS-a je razgovarao sa vatrogascima-spasiocima, koji su reki da nemaju rešenje da priđu kući, probali su čamcima i sajlama, ali nisu uspeli. Meštani predlažu da se pošalje helikopter.

- Četiri kilometra nizvodno od manastira Studenica, ovde je trenutno u velikoj opasnosti porodica koja broji dva člana. Pokušavamo da stupimo u kontakt sa njima i bojimo se za njihovo zdravstveno stanje. Spasilačke ekipe su pokušale da priđu mestu, da ih evakuišemo, za sada nismo uspeli. Očekujemo specijalne jedinice da dođu - rekao je Dragan Jevremović, predsednik MZ Studenica.

Takođe, bujica je presekla most na Brevici na Rudnu. Odsečeno je 15 domaćinstava.

Zbog rasta vodostaja i poplava vanredna situacija je na snazi u Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima i Kraljevu.

Poplavljeno je više od 700 domaćinstava, a reka Ljuboviđa je srušila dva mosta u Ljuboviji. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva. Skrapež se izlio u centru Kosjerića i poplavio pedesetak objekata. Tokom dana očekuju se obilne padavine u centralnim i južnim predelima Srbije.

Video: Snimci potopljenog Dragačeva iz vazduha uteruju jezu u kosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA