Odbranili smo našu lepoticu. Iza nas je duga i teška noć: Čačani spasili od poplave SC Mladost

Sportskom centru Mladost u Čačku pretila je poplava od izlivanja Zapadne Morave, ali su građani probdeli noć pokušavajući da spasu sportske terene

  • 0
Sportski centar Mladost, Čačak Foto: Sportski centar Mladost Čačak

Zapadnu Srbiju pogodile su u prethodna dva dana nezapamćene poplave, a meštani su, uz pomoć pripadnika MUP za vanredne situacije dan i noć proveli u pokušajima da odbrane naselja od nabujalih reka.

Među onima koji su celu prethodnu noć bili na terenu, našli su se i Čačani, koji su se svim svojim snagama borili da spreče Zapadnu Moravu da prodre do Sportskog centra Mladost.

U tome su, konačno, posle nekoliko sati na terenu ispred centra, i uspeli.

- Odbranili smo našu lepoticu. Iza nas je duga i teška noć, a koristimo priliku da se zahvalimo svima na pomoći koji su bili noćas uz nas - navodi se u opisu fotografije Sportskog centra Mladost.

Kako se može videti na snimku koji je objavio Saša Tanasković, na terenu je bio veliki broj građana, mašina i pripadnika MUP za vanredne situacije.

Podsetimo, Zapadna Morava je juče i danas nabujala zbog velike količine padavina.

Ova reka poplavila je oko 50 hektara obradivih površina u okolini Trstenika. Uništene su i sve poljoprivredne kulture pod plastenicima na levoj strani obale Zapadne Morave.

Video: Voda prodrla u kuću kod Kraljeva i na tavanu zarobila osmoro ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA