≫ 

Albanac kosilicom ometao služenje pomena vladike Atanasija na Kosovu: Na kraju je podigao dva prsta

Služba je nastavljena, a vladika Atanasije nije komentarisao događaj, samo je kratko rekao: "Živo je vaskrslo Kosovo!"

  • 5
Pomen, Kosovo i Metohija Foto: Printscreen/Youtube/RTV KiM

Episkop zahumsko-hercegovački Atanasije sa igumanom Svetih Arhangela arhimandritom Mihailom posetio je danas Novo Brdo i služio pomen u crkvi Svetog Nikole, a kako piše Radio KiM, službu je pokušao da ometa jedan Albanac.

Po dolasku u Hram zatekli su dvojicu Albanaca, koji su motornim kosilicama uklanjali korov u crkvi. Kako navodi Radio KiM, jedan od njih je odmah negodovao i govorio da je on odgovoran i da se tu ne može okupljati.

Episkop Atanasije i iguman Mihailo počeli su pomen, a on je uključio kosilicu da se pojanje ne bi čulo. Kako piše sajt, nakon toga je iguman Mihailo hodao pored radnika i mašine koja je radila. Radnik je na kraju je odustao, isključio kosilicu i podigao dva prsta koji kod Albanaca predstavljaju znak pobede.

Služba je nastavljena, a vladika Atanasije nije komentarisao događaj, samo je kratko rekao: "Živo je vaskrslo Kosovo!".

U pratnji episkopa bila je i igumanija Irina iz manastira Svetog Dimitrija kod Sušice i paroh novobrdski otac Stevo Mitrić, a nešto kasnije ovde je došao i istoričar Dejan Ristić.

Srednjovekovno episkopsko sedište u Novom Brdu je tokom protekle godine bilo izloženo pokušajima vlasti da ga prikažu kao katolički hram, podseća Radio KiM. Nemačka ambasada iz Prištine je finanasirala restauraciju, a bivši premijer Ramuš Haradinaj je bio na svečanosti organizovanoj povodom završetka restuaracije. Nekoliko meseci kasnije dva katolička biskupa Ðerđ Doda i Zef Gaši služili su misu u ovom pravoslavnom hramu.

U oktobru prošle godine u crkvi Svetog Nikole pevačica Albana Azizi snimala je neprimeren spot, podseća sajt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prst na ceĺo

    28. jun 2020 | 00:38

    Sto pas laje,vetar nosi!!!! Pitam Siptare,zasto dolaze u Beograd da ih lece Srpski lekari kada mrze Srbe. Ne valja mrzeti nekoga ko ti spadi zivot,ko te izleci...jednom recju ko ti cini dobro. Nego slusate budale koje vas huskaju protiv Srba,a oni za to dobijaju pare a vi ispadate ovce

  • Hristina

    28. jun 2020 | 00:13

    Srecan praznik Vidovdan i nasim veteranima srcna krsna slava... SA BOGOM SVUDA BEZ BOGA NI PREKO KUCNOG PRAGA☦️🛐❤️

  • Prile

    28. jun 2020 | 09:41

    Са Вјером у Бога Враћо Срби Бићемо Нај Јачи На Свијету.Живило Православље.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA