• 2

Srpsko selo odsečeno od sveta: Poplava odnela gazdinstava - meštani bez vode, stoka bez hrane

Glavni put teško oštećen, stradali usevi

  • 2
Poplave u Blačkom kraju, selo Popovi

Foto: blaceinfopress.rs

Reka je u selu Popovi, u opštini Blace, presekla je put i od njega napravila rečno korito. Skoro 40 gazdinstava u ovom selu odsečeno je od sveta. Pomoć države i više je nego potrebna posle teških poplava.

Meštani su nakon poplave ostali bez pijaće vode, jer su creva do seoskog izvora pokidana, nestaje im i hrana za stoku, a za osnovne namirnice idu preko šume, pešačeći i do nekoliko kilometara kroz nepristupačan teren.

Put je sada postao ukopano rečno korito, prilaz do kuća postao im je nemoguć, prenosi Blaceinfo press, pa im je pomoć i više nego neophodna i to u što skorijem roku.

Nakon nezapamćenih poplava koje su zahvatile čitav blački kraj kada se nabujala Blatašnica sa pritokama izlila, selo Popova pretrpelo je najveće štete. Ogromne štete pretrpela su i otala blačka sela, a čitav grad je bez pijaće vode.

Stradali su usevi, bašte , voćnjaci… Stradala je stoka. Krenula su klizišta, pa je nekoliko gazdinstava ozbiljno ugroženo. Glavni put koji vodi prema selu Popovi pretrpeo je ogromna oštećenja i veoma je rizičan za saobraćaj. Most na glavnom putu ozbiljno je napukao, asfalt je na više mesta podkopan.

Video: Majke nisu želele da se odvoje od dece: Potresna ispovest spasioca iz Arilja

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eva

    Tuga velika! Selo Popova je predivno, netaknuta priroda, pravi raj! Ova poplava je napravila ogromnu stetu! Treba pomoci tom siromasnom narodu ako hocemo da nam sela ne opuste! Oni nisu ni ranije imali dobar put, osvetljenja itd. Treba podhitno da se pomogne ovim ljudima

  • Pavle

    Velika nepogoda je zadesila ove mestane, i sada je preko potrebna pomoć države kako bi se sanirale sve posledice i da se meštani sela Popova vrate normalnom životu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima