≫ 

Porodica pronađene devojčice na meti uvreda: "Da li vam je uopšte drago što smo je pronašli"

Rasprava krenula na Fejsbuku

  • 48
Nestala Devojcica Tamara Blazic Foto: Privatna arhiva/niskevesti.rs, Wikimedia/Srđan Popović, Facebook

Nakon nestanka, zatim i pronalaska devojčice iz Niša, T. B. (13), na Fejsbuku se povela polemika o razlozima njenog nestanka. Čini se kako se fotografija nestalog deteta za kratko vreme mnogo puta pojavila na društvenim mrežama, te da je apel na svest građana urodio plodom, pobudivši opštu pažnju. Ipak, time što je pronađena u autobusu na liniji 603, koja vodi put Ugrinovaca u okolini Beograda, radoznalost javnosti nije bila zadovoljena.

Dete zaspalo u vožnji

Prema našim nezvaničnim saznanjima, devojčicu je prepoznala jedna putnica iz gradskog prevoza, upravo zahvaljujući fotografijama sa interneta, a dete je bilo umorno i zaspalo je u vožnji. Prema podacima od MUP-a, pronađena je nepovređena u ranim jutarnjim časovima, oko tri sata iza ponoći.

Najpre su mediji preneli informaciju da je dete zbrinuto i da je sa porodicom, a potom se na društvenim mrežama oglasila i tetka devojčice, koja je alarmirala javnost među prvima.

Ona je na Fejsbuku napisala da je devojčica pronađena, te da je dobro i sa roditeljima, kao i da se zahvaljuje svima na interesovanju i brizi.

Aleksandra Pavlovic, Nis Printskrin: Facebook

Utom su sledila dodatna pitanja u vezi sa razlozima nestanka, kao i prebacivanja - što na račun porodice, to na račun deteta. U raspravu se uključila i tetka Aleksandra lično objasnivši da je devojčica išla da polaže prijemni za upis u Matematičku gimnaziju u Beogradu, da je reč o nadarenom detetu i da se nadala da će preskočiti osmi razred.

Na prekore u vezi sa vaspitanjem i odnosom roditelj - dete, odgovorila je kontrapitanjem.

- Da Vas pitam nesto iskreno: je l' Vama uopšte drago sto je dete pronađeno živo i zdravo? Pored tolikih pitanja i potpitanja, uopšte mi ne deluje da je tako. Da je Vaše dete u pitanju, ja bih Vam rekla: svaka čast, čuvajte to blago koje imate, dete koje prati srce i svoje snove, jer će jednog dana od njega biti veliki čovek - napisala je u odbranu devojčice.

Nestala Devojcica Tamara Blazic Printskrin: Facebook

Među ostalim komentarima na društvenim mrežama, izdvojio se jedan koji predlaže "vaspitnu ćušku", a već je bilo i vesti u kojima se pohvalno govori o postupku devojčice.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elas

    28. jun 2020 | 14:29

    "Dete treba da posmatraš, Al' mu nemoj na put stati Što ga pre čovekom smatraš Pre će čovek i postati."

  • Majstor

    28. jun 2020 | 15:18

    Drago mi je da je živa i zdrava.

  • deda Pejča iz Niš

    28. jun 2020 | 15:10

    Ne može Srbin da ne brine tuđu brigu iako u svojoj kući ima brdo problema. Detetu se eto srećom ništa loše nije dogodilo i tu treba staviti tačku. Razlozi tog 'bekstva' u Beograd nisu tema o kojoj će dokona javnost da razglaba. Školovati dete u Beogradu nije jeftina stvar pogotovu što Niš nije selo i što u Nišu postoji gimnazija koja ni malo ne zaostaje za tom u Beogradu. Sve to treba ostaviti porodici na rešavanje a ne dokonim zgubidanima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA