• 4

U Novi Pazar upućeni lekari iz bolnica širom Srbije: Imamo dosta pacijenata koji su u teškom stanju

- Ovi pacijenti su se zarazili za kratko vreme, a naša bolnica je mala i bili smo u haosu - kaže direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović

  • 4
Novi Pazar, zdravstveni centar, vojska, satori, korona, koronavirus

Foto: Tanjug/Irfan LIčina

U Novi Pazar stižu lekari i iz drugih zdravstvenih ustanova širom Srbije kako bi pomogli u lečenju pacijenata zaraženih Covidom 19, a situacija je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja sada pod kontrolom i sistem funkcioniše, izjavio je danas direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović.

Ističe da u toj ustanovi ima dosta teških pacijenata sa obostranim upalama pluća, ali da veruje da su u tom gradu već bili "u piku" što se tiče broja zaraženih, te da se nada da će taj broj sada stagnirati.

Dodao je da će u dogovoru sa ministarstvom danas deset najtežih pacijenata biti prebačeno u tercijarne ustanove, kako bi se rasteretila bolnica u Novom Pazaru.

- Ministarstvo zdravlja u petak je poslalo eksperte, sve vreme sarađujemo i sistem je počeo da funkcioniše. Stigli su stručnjaci iz oblasti infektoloških bolesti, pulmolozi, a danas stižu anesteziolozi. Imamo veliki broj teških pacijenata koji su se zarazili za kratko vreme, naša bolnica je mala i bili smo u haosu - rekao je Mahmutović za Tv Prva.

Ističe da je od velike pomoći bilo to što je Ministarstvo zdravlja reagovalo i pomoglo kako bi se uspostavio sistem, koji sada, kako kaže, funkcioniše.

Mahmutovć kaže da nisu tačne informacije na društvenim mrežama o tome da nema kiseonika, regulatora i lekova i dodao da svega toga ima dovoljno u bolnici.

Navodi da u bolnicu u Novom Pazaru dolaze kolege iz drugih gradova Srbije da pomognu, da svi rade predano i da praktično nema radnog vremena.

Dodao je da su šatori koji su postavljeni ispred bolnice namenjeni da tu lekari mogu da se presvuku i odlože opremu.

Video: Od sutra u Beogradu kao u Pazaru i Kragujevcu: Brnabić otkrila kakve će mere biti uvedene

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima