≫ 

U Novi Pazar upućeni lekari iz bolnica širom Srbije: Imamo dosta pacijenata koji su u teškom stanju

- Ovi pacijenti su se zarazili za kratko vreme, a naša bolnica je mala i bili smo u haosu - kaže direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović

  • 4
Novi Pazar, zdravstveni centar, vojska, satori, korona, koronavirus Foto: Tanjug/Irfan LIčina

U Novi Pazar stižu lekari i iz drugih zdravstvenih ustanova širom Srbije kako bi pomogli u lečenju pacijenata zaraženih Covidom 19, a situacija je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja sada pod kontrolom i sistem funkcioniše, izjavio je danas direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović.

Ističe da u toj ustanovi ima dosta teških pacijenata sa obostranim upalama pluća, ali da veruje da su u tom gradu već bili "u piku" što se tiče broja zaraženih, te da se nada da će taj broj sada stagnirati.

Dodao je da će u dogovoru sa ministarstvom danas deset najtežih pacijenata biti prebačeno u tercijarne ustanove, kako bi se rasteretila bolnica u Novom Pazaru.

- Ministarstvo zdravlja u petak je poslalo eksperte, sve vreme sarađujemo i sistem je počeo da funkcioniše. Stigli su stručnjaci iz oblasti infektoloških bolesti, pulmolozi, a danas stižu anesteziolozi. Imamo veliki broj teških pacijenata koji su se zarazili za kratko vreme, naša bolnica je mala i bili smo u haosu - rekao je Mahmutović za Tv Prva.

Ističe da je od velike pomoći bilo to što je Ministarstvo zdravlja reagovalo i pomoglo kako bi se uspostavio sistem, koji sada, kako kaže, funkcioniše.

Mahmutovć kaže da nisu tačne informacije na društvenim mrežama o tome da nema kiseonika, regulatora i lekova i dodao da svega toga ima dovoljno u bolnici.

Navodi da u bolnicu u Novom Pazaru dolaze kolege iz drugih gradova Srbije da pomognu, da svi rade predano i da praktično nema radnog vremena.

Dodao je da su šatori koji su postavljeni ispred bolnice namenjeni da tu lekari mogu da se presvuku i odlože opremu.

Video: Od sutra u Beogradu kao u Pazaru i Kragujevcu: Brnabić otkrila kakve će mere biti uvedene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA