≫ 

Ozbiljna promena situacije u Kraljevu: Među obolelim mladi između 20 i 40, možda ih ima 10 puta više

Nekoliko teže obolelih nalaze se u Kliničkom centru u Kragujevcu

  • 2
Korona virus, zlatiborski okrug Foto: RINA

Prema informacijama dobijenim iz Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, došlo je do ozbiljne promene epidemiološke situacije na teritoriji grada Kraljeva. Registrovano je 14 novih slučajeva, duplo više nego prethodnog dana-28. juna, tako da je do sada na teritoriji Kraljeva evidentirano 97 osoba pozitivnih na Kovid-19.

Među novoobolelima uglavnom su mlađi pacijenti između 20 i 40 godina.

Infektivno odeljenje Opšte bolnice ,,Studenica“ u Kraljevu je popunjeno pacijentima iz Kraljeva, Vrnjačke Banje, Raške i Tutina, sa lakšom kliničkom slikom koja zahteva stacionarno lečenje, a nekoliko teže obolelih nalaze se u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Epidemiolog Radovan Čekanac kaže da u Kraljevu ima, verovatno, obolelih 10 puta više nego što ima registrovanih i da se građanima preporučuje da poštuju mere socijalne distance, da izbegavaju velike skupove i u zatvorenim prostorima nose maske.

Video: Milisavljević: Ne širiti dezinformacije o broju umrlih u NP

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    29. jun 2020 | 11:33

    Ima takvih ovde sa komentarima koji kazu ja necu da se pridrzavam e pa izvoli.

  • N

    29. jun 2020 | 11:18

    Evo u Šapcu , na dan ima 5 da 10 testova, testiraju se samo najtezi slucajevi, dok ostali da bi se testirali moraju da plate, u zadnja dva dana javilo je se njih 90 sa simtomima, ali nema testova da bi se testirali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA