≫ 

Apel Vlade: Nosite maske, iako su samo u Beogradu obavezne. Mere u svakom gradu mogu biti pooštrene

Krizni štab će postepeno donositi mere u određenim gradovima, koje svakoga trenutka mogu biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale ili se budu pokazale kao nedovoljno efikasne

  • 25
Vlada republike srbije, zgrada Foto: Google Maps

Vlada Srbije apelovala je danas nakon sednice Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa na sve građane u Srbiji da nose maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

Na današnjoj sednici, da podsetimo, doneta je obaveza nošenja maski u svakom zatvorenom prostoru u Beogradu, ne samo u prevozu, a za ostatak Srbije ona je preoručena, ali u Vladi apeluju na sve da ih nose, kako bi se zaštilo zdravlje i zaustavilo širenje zaraze.

- Кrizni štab za suzbijanje bolesti COVID-19 zasedao je danas i raspravljao o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji, kada su i donete nove mere kako bi se sprečilo širenje korona virusa i zaštitilo zdravlje građana - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Dodaje se da će s obzirom na različitu epidemiološku situaciju u gradovima na teritoriji Srbije, krizni štab će postepeno donositi mere u određenim gradovima, koje svakoga trenutka mogu biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale ili se budu pokazale kao nedovoljno efikasne.

- Od sutra, 30. juna na teritoriji grada Beograda, obavezno je nošenje maski u gradskom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka. Svi posetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona lepote, teretana i slično, u obavezi su da sve vreme boravka u tim zatvorenim prostorima konstantno nose zaštitne maske. Bitno je napomenuti da maske i dalje ne moraju biti hirurške – sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave su prihvatljive - navodi se u saopštenju.

Što se ostatka Srbije tiče, najsnažnija preporuka svim građanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

- Ovim putem, vlada i Кrizni štab apeluju na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Vlada  Srbije i Кrizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Republici Srbiji i o svemu obaveštava građane.

Video: Od sutra u 6h obavezno nošenje maski u zatvorenom: Nove mere Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MASKESUPALE.

    29. jun 2020 | 15:01

    STRUKO,PRESEDNIČE,PREMIJERKI, DOKTORI I SZO NEĆEMO DA NOSIMO MASKE NEMOŽE NAM NIKO NIŠTA I HOĆEMO DA LUDUJEMO OD UVEČE DO RANE ZORE!!!!!!!👋👋👋👋👋22💫🌠☄️

  • Ace

    29. jun 2020 | 17:28

    Danas vidim u ugostiljskom objektu kako ulazi komunalni policajac sa maskom i zatim odmah je skinuo sa lica...ima li pitanja...

  • Demokrata

    29. jun 2020 | 15:11

    E bas necu da nosim masku, i sta sad?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA