≫ 

Neko u Srbiji prodaje "kremu protiv 5G mreže". Cena joj je 5.000 dinara

Svoj proizvod svrstao je u kategoriju kozmetike za žene

  • 2
5g krema Printskrin

Na jednom poznatom sajtu za onlajn trgovinu pojavio se oglas "Krema protiv 5G mreže".

Žućkasta krema u tegli bez ikakve etikete, prema navodu prodavca štiti od štetnih efekata zračenja 5G mreže, a cela priča bazira se na teoriji zavere.

Ne samo što je dokazivanje štetnosti zračenja komplikovan naučni poduhvat, već je gotovo nemoguće da neka krema može da štiti od bilo kakvog zračenja.

Pomalo nepismen oglas glasi:

"Krema koja kožu čuva od štetnih zraka 5G mreže uvezena iz Ukrajine, pravljena od posebnih biljki koje su tamošnji stanovnici koristili radi zaštite od radioaktivnih zraka posle nuklearne nesreće u Černobilu '86. Na stanju je malo pakovanja. Dogovor isključivo preko privatnih poruka, požurite dok vlada ne skine ovaj oglas jer znaju koliko su ti zraci štetni, a nama ne žele da kažu".

Krema košta čak 5.000 dinara.

Inače, treba napomenuti i da 5G zračenje nije uopšte slično radioaktivnom, jer mobilne mreže su tzv. nejonizujuće, a radioaktivnost jonizujuće zračenje. Za radioaktivno zračenje štetnost je evidentna i dokazana, a jedina zaštita je fizička barijera od betona, olova, bazen sa vodom... i naivno je i pomisliti da je Ukrajince mogla da spase krema na biljnoj bazi.

Stoga, ovaj oglas ne samo što nudi sumnjivi, nedeklarisani i potencjalno štetni preparat, već je reč o prevari kojom se potencijalni kupci mame samo zbog straha ili neupućenosti.

Svoj proizvod svrstao je u kategoriju kozmetike za žene.

Prodavac je potpisan kao Goran iz Novog Sada.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA