≫ 

Snimak sukoba u marketu u Kragujevcu, ukrao alkohol, pa se tukao sa obezbeđenjem? "Nije prvi put"

- Važno je napomenuti da osobi sa snimka ovo nije prvi put da obavlja krivično delo krađe, jer je 28. juna, takođe u ovoj prodavnici, pokušao da obavi isto krivično delo - objašnjavaju iz Mercatora

  • 72

Snimak na kojem se vidi kako muškarac udara radnika obezbeđenja u marketu "Roda" u Kragujevcu pojavio se na društvenim mrežama. Iz kompanije Mercator S za "Telegraf" kažu da je osoba sa snimka pokušala da ukrade alkoholno piće.

Na snimku se najpre vidi kako čovek u marketu sa kesom u ruci želi da prođe, ali mu obezbeđenje ne dozvoljava. Došlo je do guranja, a potom čovek radnika obezbeđenja udara u lice.

Radnik obezbeđenja uhvatio je čoveka, koji je potom završio na podu, nakon čega ga obezbeđenje smešta na klupu. Do njih je došao još jedan radnik obezbeđenja.

Međutim, čovek nastavlja da se raspravlja sa obezbeđenjem i u sukobu sa radnikom ponovo završava na podu, a potom ponovo na klupi.

"Telegrafu" je iz kompanije Mercator S odgovoreno da je situacija o kojoj je reč nastala zbog pokušaja krađe i nasilničkog ponašanja.

- Osoba sa snimka je 30. juna, oko 20 časova, u Roda marketu u Kragujevcu, pokušala da izvrši krivično delo krađe alkoholnog pića. Naše kolege iz obezbeđenja su najpre zamolile osobu da im preda proizvod i da mirno sačekaju dolazak policije. S obzirom na to da je osoba verbalno i fizički pretila kolegama iz obezbeđenja, oni su bili prinuđeni da tu osobu fizički zadrže do dolaska policije - navode iz Mercatora.

Iz Mercatora dodaju da dalje postupanje po ovom slučaju preuzimaju policija i tužilaštvo Grada Kragujevca.

- Važno je napomenuti da osobi sa snimka ovo nije prvi put da obavlja krivično delo krađe, jer je 28. juna, takođe u ovoj prodavnici, pokušao da obavi isto krivično delo - dodaju iz Mercatora.

Inače, u medijima se ranije pojavila informacija da je do sukoba došlo jer čovek nije nosio zaštitnu masku na licu, koja je obavezna u zatvorenim objektima, što sudeći po odgovorima kompanije nije bio slučaj.

Iz Mercatora dodaju da kada su u pitanju bezbednosne mere u cilju sprečavanja širenja infekcije COVID-19, ova kompanija je postavila pleksiglas zaštitne pregrade na kasama, u radnjama imaju podno označavanje koje pomaže potrošačima da održavaju rastojanje od 2 metra, a svi zaposleni u objektu imaju rukavice i maske.

- Kada su u pitanju potrošači, u cilju sprečavanja širenja infekcije COVID-19, Grad Kragujevac je proglasio vanrednu situaciju, a ona propisuje obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorijama - dodaju iz Mercatora.

Uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su D.T. (49) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

On se tereti da je, u jednom marketu u Kragujevcu, napao radnika obezbeđenja koji je posumnjao da kod sebe ima robu koju nije platio, navodi se u saopštenju PU Kragujevac.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Inače, virus korona u Kragujevcu je juče potvrđen kod još 23 osobe, pokazuju najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje u tom gradu. U kućnoj izolaciji u gradu u kojem je u subotu proglašena vanredna situacija, nalazi se 267 osoba, dok je u Kliničkom centru Kragujevac hospitalitovano 58 pacijenata.

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    1. jul 2020 | 13:56

    Ja se najiskrenine divim ovim radniku obezbedjenja. Da je meni neko udario ovakav samar pa ubio bi ga na mesto. A ovaj radnik je morao ovako da postupi da ne bi ostao bez posla . Ako ga privatno nagazi posle ovoga jao majkoooo

  • N.S.

    1. jul 2020 | 13:12

    Bravo za obezbedjenje!!!!

  • Radovan

    1. jul 2020 | 13:13

    A ovaj drugi caska i dalje na telefonu, dok mu se kolega rve u grcko-rimskom stilu sa tipom. Umesto da pomogne da obezbede ovog agresivca, pa tek onda da nastavi da zove policiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA