≫ 

Šarčević: Studenti ostaju u domovima, od ukupnog broja obolelih akademaca, iz njih je samo 20 odsto

- Imate 300 zaraženih studenata, ali iz domova je samo 20 odsto - rekao je Šarčević

  • 27

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je jutros da studenti, koji studiraju u Beogradu ostaju u studentskim domovima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć najavio nove mere u Beogradu u borbi protiv korona virusa, među kojima i zatvaranje studentskih domova, zbog čega su studenti protestovali na ulicama glavnog grada.

Ministar Šarčević je izjavio za TV Prva da je Kriznom štabu skrenuo pažnju još u ponedeljak na lošu informaciju Studentske poliklinike.

- Imate 300 zaraženih studenata, ali iz domova je samo 20 odsto - rekao je Šarčević.

Ističe da je u studentskim domovima u Beogradu zaraženo 49 studenata, da oni uglavnom imaju blagu kliničku sliku, da u domovima u Novom Sadu, Kragujevcu nema zaraženih, da je u Nišu dvoje zaraženih.

- Predsedniku su plasirani podaci Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, ali nisu svi oni iz domova. Samo je 20 odsto iz domova -  ponovio je ministar i dodao da su akademci disciplinovani, nose maske i da niko nije zaražen na ispitima.

Šarčević je naveo da je sednica Vlade Srbije u 10 sati i da će tada biti potvrđeno da studenti ostaju u domovima.

Predsednik Aleksandar Vučić gostujuci na RTS sinoć je najavio da će u okviru pooštravanja mera za suzbijanje koronavirusa biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

To je izazvalo nezadovoljstvo među studentima koji su sinoć izašli na ulice Beograda u znak protesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    3. jul 2020 | 09:06

    Zatvaramo studenske domove rece. Studenti ua ua ua. Ne zatvaramo studenske domove. Pa nisu vam to penzioneri.

  • Akademik

    3. jul 2020 | 09:28

    Kakvo pljuvanje po studentima, strasno i to od ljudi koji nisu nista bolji.. Prvo Beogradjani sto vredjate studente i govorite kako treba da se vrate u svoja sela, zapitajte se gde su vasa jer pravih Beogradjana nema a to sto ste se rodili ovde, pa to moze svako, od Afrikanca pa do zivotinje na ulici. Drugo, studenti, razmazeni ste do nebesa, kukate za vase domove kao da ste ih kupili,ne nosite maske i sve mislite da nece vas dok se ne desi a navodno intelektualci. Skolu svako moze zavrsiti ali bez pameti ta diploma ne vredi nista. Trece, od Marta se govori o maskama i samo maskama, do sada bi i ovce to naucilo, rezultati vecito govore da ima jos zarazenih ali uzaludno kada je bitno da se okrivi bilo ko samo ne sam sebe. Zato ljudi, nebitno sta struka kaze, maske i cuvajte se, u ovoj prici smo svi zajedno, nebitno ko je i odakle je.

  • CIKA Baka

    3. jul 2020 | 08:37

    Nek idu u svoje gradove da protestvuju, a ne u Beogradu da sire zarazu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA