≫ 

Krizni štab u Novom Pazaru doneo još jednu važnu odluku

To je saopštila lokalna samouprava

  • 11
Novi Pazar, zdravstveni centar, vojska, satori, korona, koronavirus

Foto: Tanjug/Irfan LIčina

Krizni štab Novog Pazara oslobodio je plaćanja pogrebnih troškova porodice čiji su članovi preminuli od posledica izazvanih koronavirusom.

To je saopštila lokalna samouprava.

Svim organima, ustanovama i ostalim pravnim licima naloženo je da za vreme trajanja vanredne situacije, zastave spuste na pola koplja, odnosno, jarbola.

Gradski štab stavio je van snage odluku o ograničavanju rada trgovinskih radnji i marketa samo od sedam do 19 časova, dok je za ostale privredne subjekte to radno vreme ostalo važeće.

Štab je odlučio da kupi mobilnu metalnu ogradu, kontejnere za smeće, mobilne toalete, klupe i rezervoare za pijaću vodu i sve drugo neophodno za osposobljavanje poljske bolnice Vojske Srbije.

Formiran je Operativni tim za koordinaciju humanitarnih aktivnosti, na čijem čelu je Albin Škrijelj, a mogu se priključiti sve zainteresovane organizacije i pojedinci.

Na račun Grada Novog Pazara namenjen borbi protiv epidemije korona virusa do sada je uplaćeno nešto više od 2,3 miliona dinara.

Video: Vojska Srbije formirala poljsku bolnicu u Novom Pazaru

 

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko Raska

    4. jul 2020 | 20:39

    Od onoliko privatnih magacina i objekta oni ljude hoce pod satore pa gde ima to na ovu vrucinu !Sramota da njihovi Tajkuni nereaguju i ukljuce u pomoc svojih gradjana !!

  • Đorđe

    4. jul 2020 | 22:05

    Plemenito, treba primeniti i u drugim gradovima koji su u vanrednom stanju.

  • W

    4. jul 2020 | 19:52

    Država je baš darežljiva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA