≫ 

Lončar: Devojčica koja prima infuziju ima astmu, ne sme u crvenu zonu

Stigla je reakcija koordinatora Opšte bolnice Mirsada Đerleka, a potom i objašnjenje ministra zdravlja Zlatibora Lončara

  • 40
Novi Pazar, bolnica Foto: Twitter/DraganP57319911, StevanRistic

Fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama izazvale su veliku reakciju. Na njima je, kako se navodi u nekoliko izvora, devojčica koja prima infuziju iza zgrade dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru. U jednom natpisu koji prati fotografiju kaže se da devojčica navodno prima infuziju ispred svoje kuće. Ona na licu ima masku, a na rukama zaštitne rukavice. Pored nje stoji stalak na koji je zakačena infuzija. Nakon što su ove slike dospele na društvene mreže, usledila je reakcija koordinatora Opšte bolnice Mirsada Đerleka, a potom i objašnjenje ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Na fotografijama se vide i najverovatnije medicinska sestra u zaštitnoj opremi i još jedna osoba, moguće majka devojčice.

Koordinator Opšte bolnice Mirsad Đerlek rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je video sliku.

- Obavestila me načelnica Dečjeg odeljenja jer ja ne pratim više portale zbog dezinformacija koje se masovno politizuju, video sam sliku. Ono što mogu da vam kažem: trudiću se časno i pošteno da dajem istinite podatke i dešavanja u bolnici. Ostaću dosledan do kraja. Ispitaću ko je od lekara i sestara to uradio i naravno, ko god da je učestvovao i napravio prekršaj, biće drastično kažnjen. Ovo je rat pod znakom navoda, nema sentimenta, ko god bude prekršio pravila lečenja, ponašanja i odnosa prema pacijentima biće najstrože sankcionisan - rekao je Đerlek.

Đerlek navodi da je danas naredio hitnu unutrašnju kontrolu da se ispita cela situacija.

Lončar: Devojčica ima astmu, nije smela u crvenu zonu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je danas da devojčica koja je prikazana na fotografiji ispred pedijatrijskog odeljenja bolnice u Novom Pazaru nema nikakve veze sa koronom, i da joj je napolju pružena prva pomoć, jer boluje od astme.

- Devojčica nema nikakve veze sa koronom, boluje od astme, trebalo je da primi terapiju dok ne dođe do Kraljeva, a najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu. Ukazana joj je prva pomoć na najadekvatniji način da se ne bi zarazila - istakao je Lončar za TV Pink povodom navoda u pojedinim medijima o situaciji u Novom Pazaru.

On je rekao i da je devojčica poslata u Kraljevo gde je pregledana i određena joj je terapija, posle čega je vraćena i oseća se dobro.

Video: Vojska Srbije formirala poljsku bolnicu u Novom Pazaru

(J. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan s

    5. jul 2020 | 14:05

    U predizbornoj kampanji bolnice malko drugačije izgledaju.

  • Mare

    5. jul 2020 | 12:58

    Zviždali Srbiji i klicali Erdoganu pljuvali Beograd i podržavali ocepljenje Kosova. Pa šta da se vidi, šta da se očekuje. A te devojčice i sve dece koja trpe tako nesto mi je iskreno žao.

  • Sale

    5. jul 2020 | 13:01

    Nevidim nista lose ako su je pustili malo na vazduh i sunce. Lepse je nego unutra! A ova vlast bi trebala da malo bolje informišu o obolelima i istinu kakva god da je!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA