≫ 

Užice bi u ovom trenutku moglo da proglasi vanrednu situaciju

"Nema mesta za paniku, ali svakako ima za dodatni oprez"

  • 0

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković potvrdio je za Tanjug da će danas u gradu biti uvedena vanredna situacija.

Grad je pre sedam dana uveo određene mere, skraćeno je radno vreme ugostiteljskih objekata, na snazi je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru i javnom gradskom i taksi prevozu, zabranjena su okupljanja i porodična slavlja, a od danas neće biti moguće okupljanje više od pet osoba ukoliko nije obezbeđeno dovoljno rastojanje između njih.

- U 12 sati je sednica Gradskog štaba i verujem da ćemo jednoglasno odlučiti da uvedemo vanrednu situaciju u Užicu ne samo zato da bismo uvodili neke nove mere već da bismo omogućili da iz budžeta reagujemo sa dodatnim sredstvima, ali i da pošaljemo poruku da nam je potrebna pomoć nadležnih ministarstava i državnih organa pre svega kada je reč o zdravstvenim institucijama - rekao je gradonačelnik i dodao da je za sada sve pod kontrolom i da nema mesta za paniku, ali svakako ima za dodatni oprez.

Petković je naglasio da je u stalnom kontaktu sa rukovodstvom Zdravstvenog centra Užice i da su mu potvrdili da za sada ima dovoljno zaštitne opreme.

- Rečeno mi je juče da pokušamo da pojačamo nabavku rukavica jer je evidentno da će trebati. Za sve ostalo mi smo kao Grad na raspolaganju da pomognemo - istakao je Petković.

Užice je i pre sedam dana bilo na korak od odluke da se uvede vanredna situacija, ali je uvođenjem obaveznih mera ona odložena do danas.

(Telegrf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA