• 39

Najnovije mere protiv korona virusa: Vraća se policijski čas i zabrana okupljanja više od 5 osoba

Ovo je na konferenciji za novinare objavio predsednik Srbije

  • 39

Kako je danas rekao na konferenciji za novinare Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, za Srbiju je ovo najteži dan jer je u prethodna 24 sata bilo 13 umrlih.

Situacija je alarmantna u Beogradu, ozbiljna u još četiri grada u Srbiji, ali Beograd je u kritičnoj situaciji. Uvedene su, za sada, dve nove mere.

- Od sutra je zabranjeno okupljanje više od pet lica, na otvorenom i zatvorenom prostoru, a od petka do ponedeljka vraćamo policijske sate. Omogućićemo kretanje majkama sa decom i vlasnicima kućnih ljubimaca, ali i starijima - kaže Vučić.

Policijski čas od petka u 18 do ponedeljka u 5?

Od petka od 18 sati do ponedeljka u 5 bi trebalo da bude uveden policijski čas, iako je Vučić naglasio da će o svemu odlučiti krizni štab, kao i o tome da li će ova mera važiti za celu Srbiju ili samo za Beograd.

- U preseku u 15 sati, 110 osoba je bilo na respiratoru, sada je više od 120 ljudi. Situacija je alarmantna u Beogradu, ozbiljna u još četiri grada u Srbiji, ali je Beograd u kritičnoj situaciji - rekao je Vučić.

U ovom trenutku imamo hospitalizovano 4.000 ljudi u bolnicama, naveo je Vučić. Sve beogradske bolnice su gotovo pune: Infektivna, KBC Zvezdara,. Zemun, Bežanijska kosa, "Dragiša Mišović", Vojna bolnica Karaburma. Sve kovid bolnice su pune, rekao je on.

Vučić je naveo da u KBC "Zvezdara" leži 251 pacijent, KBC „Zemun“ 350, Bežanijskoj Kosi 85, na Infektivnoj klinici 74, dodajući da se brzo popunjavaju Niš, uz Novi Pazar gde je hospitalizovano 400 ljudi.

- Nama su sve bolnice u Beogradu koje smo odredili za kovid pune, puni se i Ortopedska bolnica Banjica u koju smo ubacili 10 respiratora, gde već imamo preko 70 ljudi. Na svaki sat nam dolazi novih 10 do 20 pacijenata u bolnice - kazao je on.

Video: Ko će sve od građana morati da primi vakcinu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pirlo

    Za koji grad to vazi?

  • HD

    Koji bre provod...pogibe pola Srbije zbog provoda...napravismo čudo na Balkanu...doći će nam glave rijaliti obrazovanje i mladih i starih...sve ste željni provoda...šetajte,čitajte knjige,radite na sebi,u bašti,nadjite hobi...ej ovi sa decom jure da stignu do 6.oo dok Grčka ne zatvori granice..znači potpuna katastrofa

  • Jeca

    Prirodna selekcija na delu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima