• 21

Dr Milošević: "Za 24 sata primili smo celu Infektivnu kliniku, ogroman priliv bolesnika u bolnice"

Na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije nalazi se 92 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom

  • 21
DIREKTORI SASTANAK LONČAR ZLATIBOR LONČAR

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije nalazi se 92 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, rekla je zamenica direktora te zdravstvene ustanove dr Ivana Milošević.

Ona je navela da je u toku poslednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, a oko 100 u toku noći.

- Za poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno je 144 bolesnika, u Infektivnu kliniku 12. To znači kao da smo primili celu Infektivnu kliniku u poslednja 24 sata. Ogroman je priliv bolesnika -  istakla je dr Ivana Milošević za RTS.

Prema njenim rečima, na intezivnoj nezi je 15 bolesnika, na respiratorima 11, šest na invazivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

- Svi bolesnici i oni koji su na inavanzivnoj i neinvanzivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog sveta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi - naglasila je Miloševićeva.

Kaže da je sada mnogo teže nego u martu i aprilu 

- Mnogo nam je teže, jer onda kada se prešlo na našu dobru volju i našu savest stvari su krenuli drugim tokom. Brine nas ogroman priliv u bolnice širom Srbije. Sa ovakvim prilivom bolesnika plašim se da nećemo moći da zbrinemo sve bolesne ljude -  navela je Miloševićeva.

Navodi da otkad je ovo počelo zdravstveni radnici su po prvi put ozbiljno zabrinuti.

- Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo. Zato apelujem na sve vaše gledaoce da se maske nose -  istakla je Miloševićeva.

Navodi da moraju da se poštuju sve mere jer, kako je naglasila, ako se ne poštuju mere "nećemo moći da se izborimo sa ovom pošasti".

Video: Stevanović: Klinička situacija vrlo ozbiljna, uglavnom su mlađe osobe hospitalizovane

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    Jak zdastveni sistem kad ne mogu 1000 ljudi da prihvate

  • Aco

    Na izborima sam bio. Dezinfekciju i zaštitnu masku dobio. Moju olovku poneo i potpisao pa glasao. Na izlasku se dezinfikovao. Stigao kući, ruke sapunom oprao i dezinfikovao. Pa se svukao i presvukao. Izbori nisu uzrok povećanja bolesnih.

  • Ja

    italija sve bliže

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima