• 31

Nismo primenjivali silu dok policajcima životi nisu visili o koncu, gađali su ih flašama, kamenicama

Direktor policije Vladimir Rebić obratio se javnosti posle sinoćnog protesta u Beogradu

  • 31

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je na početku konferencije za medije koja je počela nešto posle 10 časova, govoreći o sinoćnom protestu u Beogradu, da je sve počelo kada jedna grupa od 50 ljudi nije dopustila da prođu kola Hitne pomoći koja su prevozila ugroženog pacijenta.

- Kasnije oko 22.20, grupa od više desetina nasilnika je svojim telima izvršila pritisak na policijske službenike i uspela da uđe u predvorje Skupštine. Oni su svojim telima potisnuli službenike unutra, ali je policija vratila nasilnike napolje. U četiri naleta su se nasilnici organizovali, a policija je bila uzdržana i nije primenjivala policijska ovlašćenja - rekao je Rebić.

On je dalje naveo da su posle toga, nasilnici policijske službenike gađali kamenicama, flašama, čime su ugrozili njihove živote.

- Tada je došlo do upotrebe suzavca i uspeli smo da sprečimo huligane da uđu u Skupštinu sa ne znam kakvim ciljem - rekao je direktor policije.

On je naveo da je značajnu štetu pretrpela imovina MUP.

- Došlo je do oštećenja opreme koju policajci koriste prilikom zaštite, 65 vizira, 18 šlemova, dvoje vrata koje služe za bezbednost lica koja ulaze u Skupštinu takođe... - nabrojao je Rebić, a zatim dodao:

- Postupanje policajaca je sinoć bilo izuzetno profesionalno. Time šaljemo poruku građanima da mogu da veruju svojoj policiji. Nismo primenjivali silu dok policajcima životi nisu visili o koncu. Ponavljam, policija je bila izuzetno uzdržana.

Podsetimo, kako je ranije izjavio, povređena su minimum 43 policajca, 17 demonstranata, privedena su 24 lica, od kojih jedno zbog krivičnog dela.

- Jedan od policajaca ima frakturu lobanje, zabrinuti smo za njegovo zdravlje - naveo je Rebić.

Zapaljeno je i 5 službenih vozila.

Video: Slika beogradskih ulica posle završenih protesta

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    A sada pravosudje da radi svoj posao nasilnike u zatvor i nek plate stetu koju su pocinili

  • Milo

    Samo jako 👍✊

  • David

    Prvo kazniti sve policajce u uniformi i policajce u civilu jer nijedan, ali NIJEDAN nije imao masku. I zasto onda kriviti narod, kada se policija ne pridrzava toga?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima