• 4

Definitivno postignut dogovor: Studenti ostaju u domovima i dobijaju dodatne rokove za ispite

Studenti koji su Kovid pozitivni smešteni su učenički dom „Stevan Čolović“

  • 4
Studenti, Mladen Šarčević

Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potvrdio je danas ispunjenje zahteva predstavnicima studenata iz studentskih domova u Beogradu. Na održanom sastanku ministar Šarčević je rekao:

- Omogućili smo vam više rokova za ispite kao i da ostanete u domovima tokom leta shodno obavezama koje imate na fakultetima. Kao što smo rekli na prvom sastanku studentski domovi neće prekidati sa radom tokom leta. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna već beneficirana prema vašem zahtevu koji ste tražili - i dodao da su sredstva obezbeđena i da je o tome obaveštena Vlada Republike Srbije.

Studenti koji su Kovid pozitivni smešteni su učenički dom „Stevan Čolović“, a oni sa izraženijim simptomima smeštaju se u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu.

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda sa fakulteta koju donose u restorane kojom se omogućava ishrana, što će takođe biti omogućeno.

Prema rečima ministra, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) četvrta tačka zahteva, da se omogući još jedan dodati ispitni rok u avgustu, bila je ispunjena nakon prvog sastanka.

Video: Šarčević: U planu uvođenje onlajn polaganja ispita

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    A da pomognu roditeljima na imanju, to ništa, nego će da " planduju" po domu i da prave žurke. Studentima se uvek izlazilo u susret da ne " talasaju".

  • Veks.86

    DRUG TITO JE REKAO- STUDENTI SU UPRAVU😁

  • Brano

    A sto da cene hrane bude dotirana ako je uvek bila komercijalna. Ovo je vanredno stanje, dobili su pravo da budu u studenjacima ali hrana se ne donira ni kod kuce!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima