Kon reagovao na zahtev sa protesta: Sa zadovoljstvom ustupam svoju ugodnu fotelju u Kriznom štabu

Obratio se kao član prozvanog Kriznog štaba

  • 36
SRBIJA KORONA KONFERENCIJA UČESNICI PANELA U SUSRET DRUGOM TALASU Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Epidemiolog Predrag Kon, koji se od početka proglašenja epidemije u Srbiji nalazio na čelu stručnog tima u republičkom Kriznom štabu, reagovao je na zahteve demonstranata koji su drugo veče zaredom izašli na ulice, a sve nakon najave predsednika Srbije Vučića da će ponovo biti uveden policijski čas, te da će trajati od petka u 18 časova do ponedeljka u pet ujutro.

On je jutros pola sata posle ponoći na svom Fejsbuk profilu ostavio status u kojem je naveo da će sa zadovoljstvom ustupiti svoju fotelju u Kriznom štabu, a zatim je taj svoj status obrisao.

Iako je juče u 15 časova, u obraćanju javnosti, predsednik ipak saopštio da policijskog časa najverovatnije neće biti, te da je razlog tome što premijerka Brnabić i ministar zdravlja Lončar ne dele njegov stav o neophodnosti zatvaranja, prethodno je kazao da se će se ono odnositi na Beograd, a da je njegova lična želja - i na celu Srbiju.

Demonstranti su najpre izašli na ulice Beograda 7. jula, pa 8. jula, ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. U Beogradu je protest bio naznačen kao protest u organizaciji Saveza za Srbiju, a u ime SZS-a Janko Veselinović pročitao je četiri zahteva za vlast, od kojih je prvi "hitno imenovanje novog 'depolitizovanog' Kriznog štaba".

Upravo na to, noćas oko ponoći, reagovao je i doktor Predrag Kon, obraćanjem na svom Fejsbuk profilu. On je najavio da će rukovodeću ulogu prepustiti prof. dr Zoranu Radovanoviću, opisavši ga kao "neostrašćenog", te da će do momenta kada se za to budu stekli uslovi, obavljati svoj posao.

Predrag Kon Status epidemiologa Predraga Kona / Foto: Facebook Printscreen

- Povodom zahteva sa protesta... Sa velikim zadovoljstvom ustupam svoju ugodnu fotelju u "nepolitizovanom" Kriznom štabu za rukovođenje pandemijom mom uvaženom i "neostrašćenom" profesoru Radovanoviću da dalje rukovodi sa Covid 19 do 2022. godine. Sa zadovoljstvom ću mu pomagati kao što je i on meni sada, bez ijedne negativne emocije, naprotiv. Do sticanja okolnosti u kojima će se to sprovesti tehnički ću raditi svoj posao. Ovo izjavljujem sa najboljim željama i namerama. Svako dobro!  - napisao je.

Iako se činilo da ovim potezom još jednom najavljuje ostavku, u jednom od komentara na svoj status napisao je uptavo suprotno: "Ovo nije ostavka".

Predrag KOn Foto: Twitter

Video: Stevanović: Priliv pacijenata velik, apel da se građani čuvaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    9. jul 2020 | 09:14

    Tooo milicijo moja... Udri, hapsi, gazi...

  • Deki

    9. jul 2020 | 08:36

    Gospodo...cela Srbija jos nije izasla a izacice...ne zovite narod huliganima i ne pravite lazni povod da sprovodite strasne nacine prebijanja decaka i devojcica, i to po stomaku , to treba sutra da radja...Uslisite narod, ukinite mere, pustite narod kao u Belorusiji...ukinite psihozu...strucni stab u bolnicama ne na tv...kad to uslisite necete imati nemire, ako tada imate demonstrante bice politicki i jasno...ovako nemojte sve u isti kos. Koja je poenta narod, policija a vi cutite ne ukidate nista

  • A

    9. jul 2020 | 09:19

    Po koji put odlazis? Idi vise i ne vracaj se. Samo panicis ovaj narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA