Predsednik opštine Sjenica: Ako se ovako nastavi, bićemo grad koji će imati velike gubitke

Hazbo Mujović apelovao je na građane da poštuju sve mere i izrazio nadu da bi se tako situacija u Sjenici smirila za 10 dana

  • 0
Sjenica

Printskrin.Youtube/ TOP media Denis Selmanovic

Za Sjenicu su ovih dana zaista jako teški trenuci, naši najmiliji umiru, naši prijatelji, braća, roditelji... Mi kao krizni štab, ja kao predsednik opštine... činimo sve što je u našoj moći da pomognemo, da se izborimo sa ovom bolešću koja je zahvatila ceo svet, rekao je Hazbo Mujović, predsednik opštine Sjenica u svom obraćanju za TV Sjenica.

Kako je istako na početku, ceo sistem koji postoji u Sjenici ne može da izdrži dugo.

- I ne bi ovako dugo izdržao da nije bilo tih humanitaraca koji su na sebe uzeli veliko breme odgovornosti i pomogli Domu zdravlja u Sjenici. Možemo da se izborimo sa ovom bolešću svi zajedno, na način da poštujemo propise koje je Štab za vanredne situacije doneo. A svi znate te mere - rekao je Mujović.

Hazbo Mujović, predsednik opštine Sjenica

Hazbo Mujović, Printskrin/Youtube/TV Sjenica

On je dalje naveo da, ako sami građani ne budu odgovorni, neće ništa uraditi.

- Molim vas da poštujete preporuke koje smo doneli, da vlasnici restorana, kafića, poštuju mere o distanci, o dvoje za stolom... Svi restorani koji se ne budu pridržavali pravila, odmah će biti zatvarani. Dajem preporuke i molbu svim privatnim firmama da vode računa o distanci među ljudima, da nose maske, da ne budu rigorozni u ovim teškim trenucima, zato što se ljudi plaše, neki su bolesni, neki nisu... - apelovao je predsednik opštine.

- Ako se zajedno budemo pridržavali, mislim da ćemo za 10 dana zaustaviti ovo ili smanjiti na meru koja je prihvatljiva. Molim vas za malo strpljenja, da ostanemo kod kuće, da ovo smanjimo i dovedemo na razumnu meru, jer ovako ako se nastavi, Sjenica će biti grad koji će imati velike gubitke, nažalost - zaključio je Mujović.

Video: Dokle god bude pretila opasnost, vojska će biti tu da pomogne Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA