• 0

Danas popunjavanje liste želja u drugom upisnom krugu

U subotu, 11. jula, u drugom upisnom roku, biće objavljen konačan raspored učenika po školama i obrazovnim profilima

  • 0
Osnovna skola polaganje prijemnog prijemni ispit ucenici

Foto: Profimedia/Alamy

Učenici, koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu, danas i sutra upisuju se u prvi razred srednje škole. To mogu učiniti i elektronskim putem, preko Portala Uprave za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Svi oni učenici koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu, danas 9. jula 2020. godine do 15 časova, u drugom upisnom krugu, popunjavaju i predaju listu želja sa preostalim slobodnim mestima u obrazovnim profilima u srednjim školama.

Škola, tinejdžeri, srednja škola

Srednjoškolci / Foto-ilustracija: Pixabay

U subotu, 11. jula 2020. godine do 24:00, u drugom upisnom roku, biće objavljen konačan raspored učenika po školama i obrazovnim profilima. U ponedeljak, 13. jula 2020. godine, u drugom upisnom krugu, učenici se mogu upisati u srednje škole.

Iako se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu. U tom slučaju je potrebno da, učenik ili roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu priloži i Svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Uverenje o položenom završnom ispitu.

Кao podrška roditeljima i zakonskim zastupnicima koji upisuju decu elektronski, od srede, 8. jula na raspolaganju je Кontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na broju telefona 011- 7350 557, koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima