≫ 

Lučani su retka svetla tačka u paklenom danu: Stabilizuje se situacija, nema rasta u broju obolelih

Manji je i broj pregleda u kovid ambulantama

  • 1
Lučani Lučani / Foto: RINA

Štab za vanredne situacije opštine Lučani je konstatovao da je danas značajno povoljnija epidemiološka situacija u opštini Lučani. Naime, na teritoriji opštine nema povećanja broja obolelih od kovida 19, a broj osoba koje se obraćaju kovid ambulanti za pomoć je znatno manji nego prethodnih dana.

Građani se pridržavaju propisanih mera Vlade RS kao i Štaba za vanredne situacije i tokom prethodnih dana nije bilo kršenja propisanih mera.

Lučani Milivoje Dolović / Foto: RINA

- Našim sugrađanima je svakodnevno dostupno preuzimanje do dva litra sredstva za dezinfekciju sa natrijum hipohloritom po domaćinstvu, koje je tako pripremljeno da odmah može da se koristi u domaćinstvima. Cisterne su postavljene na javnim površinama u većim naseljenim mestima, Lučanima, Guči, Кotraži - rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

JКP „Кomunalac“ Lučani obavlja kontinuirano dezinfekciju javnih površina u većim naseljenim mestima u danima kada su povoljni vremenski uslovi. Takođe, redovno se obavlja i dezinfekcija stambenih zgrada, javnih ustanova i parkova po većim naseljima.

- Zahvalan sam svim građanima na njihovom strpljenju i posvećenosti da tokom vanrednog stanja istraju u poštovanju svih propisanih mera. Apelujem na sve da se i dalje ponašaju odgovorno prema sebi, svojim prijateljima, poznanicima i komšijama, koriste zaštitne rukavice i maske, socijalno se distanciraju i poštuju sve ostale propisane mere - naglasio je Dolović.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    10. jul 2020 | 13:18

    trebalo bi i beograd dezinfikovati i sa zemlje i iz vazduha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA