• 3

6 pacijenata u Kliničkom centru u Nišu u jako teškom stanju: Među zaraženima i 4 dece

U ovoj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovan je 291 pacijent, u Vranju je 170, u Leskovcu 124 a u Surdulici 63

  • 3
Klinički centar Niš, hitna pomoć

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

U kovid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovan je ukupno 291 pacijenat. Кod 97 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo korona virusa, navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

- Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 6 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod nadzorom od 24 sata i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.
Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - stoji u saopštenju KC Niš.

U njemu se dodaje da je u ZC Leskovac u Covid bolnici, trenutno hospitalizovano 124 pacijenata, od kojih je kod 9 potvrđen COVID 19.

U četiri kovid bolnice u ZC Vranje, nalazi se 170 pacijenata, a 81 ima potvrđen novi virus. Među njima nema dece koja su zaražena.

- U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 63 pacijenata. Кod 53 je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19 - navodi se u saopštenju KC Niš.

Video: Lončar: Brojevi su direkto proporcionalni našem ponašanju

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    A kada ce da poskidaju sve 5g mreze?

  • Stane

    Ljudi, manite se okupljanja. kakve svadbe, pomane, rođendani itd? I nosite maske

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima