• 20

Kon tražio reviziju: Nejasno je kako se statistički podaci o epidemiji obrađuju, moraćemo "peške"

- Stvar je u tome što je nejasno kako se ti podaci obrađuju, što znači da mora da se poboljša aplikacija koja ih prikuplja ili da počnemo da ih 'peške' prikupljamo, kao nekada - naveo je Kon

  • 20
Predrag Kon korona bilans umrlih

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević, Shutterstock

Član vladinog Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je "nejasno" kako se statistički podaci o epidemiji obrađuju i dodao da je tražio njihovu reviziju.

- Stvar je u tome što je nejasno kako se ti podaci obrađuju, što znači da mora da se poboljša aplikacija koja ih prikuplja ili da počnemo da ih 'peške' prikupljamo, kao nekada - naveo je Kon.

On je odbacio kao "glupost" tvrdnje da politika u Srbiji diktira koje će zaštitne mere biti predložene.

- To je čista glupost, projektovanje u glavi ostrašćenih ljudi. Dosta je više rasprave i politiziranja, počnite da nosite maske jer ovaj virus je ušao u populaciju i moramo zajedno da se izborimo sa njim - rekao je član Kriznog štaba.

Ocenio je da je epidemiološka situacija nepovoljna i da ima i elemente vanredne epidemiološke situacije, posebno kada je reč o popunjenosti bolnica.

- Kada kažemo da su dupke pune bolnice, to kao da nikome ništa ne znači. Privremena bolnica u beogradskoj Areni je napravljena i proširena, razmatra se da bude mesto ne samo za lakše nego i za srednje teške slučajeve a to zahteva tehnički brzo reagovanje. Ako počnemo po kućama da ostavljamo obolele, imaćemo nagla pogoršanja i loš ishod, što se dešavalo u drugim zemljama - naveo je Kon.

Dodao je da od rezultata već usvojenih mera, poput obaveze da se nose maske u zatvorenim prostorima, zabrane okupljanja više od 10 ljudi i ograničenja rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata u Beogradu, zavisi da li će biti razmotrene i oštrije mere, uključujući i uvođenje karantina.

(Telegraf.rs/Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mm

    Zatvarajte sve dok ne bude kasno!

  • 1111

    Vidi ovu poslednju sliku. Jedan daje izjavu a 10 stoje oko njega. Ne vidim svrhu. Tako je bilo i onomad kad je vuchic davao izjavu nakon izbora.. po meni ovo je idiotizam. Mozda sam glup pa ne kapiram. Ali izgleda da je bitno da se chovek pojavi u medije. Srbi, srbi, chudna je to nacija

  • marakuja

    Svega mi i ja cu da pocnem sa nosenjem maske oko brade.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima