• 15

Aleksandar je heroj Srbije: Došao je u Novi Pazar, 16 sati radi na intenzivnoj nezi i ne žali se

"Njegovo radno vreme je 16 sati dnevno, uvek nasmejan i uvek dostupan za saradnju"

  • 15
HEROJ Aleksandar Arsić, kovid

Foto: Facebook/Selma Hasic Manic

Postoje medicinari u koje kamera i nije uperena tako često - za selfije i društvene mreže nemaju vremena, provode dan pod skafanderom, mokri do gole kože, a sve što ih "drži" su pogledi njihovih pacijenata koji u njihovom licu traže nadu.

Lice Aleksandra, koji po 16 sati provodi u intenzivnoj nezi, obelodanila je Selma Hasić Manić. Pozitivan, sa blagim osmehom, vidno umoran momak koji se, očigledno, nikada ne žali, već ostaje predan pacijentima i kolegama.

"Heroj Novog Pazara. Ovaj mladi momak osnivač je respiratornog centra i intenzivne nege u Novom Pazaru, i nesebičnim zalaganjem i trudom svakodnevno obučava naše osoblje i pomaže u lečenju pacijenata.

Heroj Aleksandar Arsić, rođen u Beogradu, srednju medicinsku školu završio u Kraljevu 2003, a visoku strukovnu školu u Ćupriji 2018. Radi od 2012. godini u službi anestezije i reanimacije sa intenzivnom negom OB Studenica u Kraljevu.

- Sa kovidom se prvi put srećem u KC Kragujevcu gde sam radio mesec dana u korona centru 1 - kazao je.

Došao je da pomogne Novom Pazaru i njegovo radno vreme je 16 sati dnevno, uvek nasmejan i uvek dostupan za saradnju. Lično sam ga videla koliko juri i mokar od znoja i umora zbrinjava naše pacijente. On je neko ko zaslužuje da bude počasni građanin Novog Pazara, i da ga nikad ali, nikad ne zaboravimo. Poštovani Aco, zahvaljujemo ti se od srca. Podelite dalje, neka svet čuje za istinske heroje", napisala je Selma.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pazar

    Živ bio brate.Ne zaboravljamo nikad.HVALA.

  • Stockholm

    Sta drugo osim bravo i lepo👏,sretno vam u ovom haosu🍀🐞

  • Ja

    Omladino uči od ovog čoveka. Tako se čuva domovina a ne lomljenjem, razbijanjem i ugrožavanjem tuđeg zdravlja. Moj duboki naklon doktoru.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima