• 8

Osuđenici iz Zabele se odrekli dela od dobijenih 100 evra: Novac donirali bolesnoj deci

Skupljeno 122.000 dinara

  • 8
Okružni, Centralni zatvor, CZ

Foto: Milena Đorđević

U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu (Zabela) 174 osuđenika doniralo je 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korona virusa.

Osuđenici u ovom zavodu su sami došli na ideju da doniraju sredstva za obolelu decu kojoj je neophodna finansijska pomoć za izlečenje.

Podsećamo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece.

Na početku epidemije virusa korona oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđena lica sama inicirala.

Takođe, osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa i ta proizvodnja i dalje traje.

Video: Goran Stevanović o situaciji u zatvorima i broju obolelih

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Znaci

    U zatvorima nam obitavaju veliki ljudi i humanisti a olos udise svez vazduh i setka napolju, ma znao sam ja da nesto ne stima samo da otkrijem gde ja pripadam jer vani se slabo uklapam

  • shampita

    U zemlji Srbiji zatvorenici daju novac za bolesnu decu a narod na SMS poruke za pobednika zadruge. Veselo.

  • Boki

    U toku korone zatvorenici pokazala kakav primer odgovornosti pojedinaca treba biti za dobrobit celokupne nacije,i šili maske i odrekli se dela novca itd itd.Dok neki slobodno kao da gledaju da prosire koronu sto vise i jos prave haos dodatni.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima