≫ 

Todor je jedva preživeo napad srndaća: Video sam kako oštri rogove i znao sam da je vrag odneo šalu

Borio se pola sata sa srndaćem, dobio povrede šake i noge

  • 1
Todor Jokić, Gornji Milanovac, napao ga srndać FOTO: RINA

Berba pečuraka i neobavezna šetnja u selu Majdan, u Gornjem Milanovcu, mogla se tragično završiti za Todora Jokića i supružnike Slobodana i Vesnu Ćirović iz tog grada.

Naime, na deonici puta u ovom zaseoku nije se moglo automobilom, pa je Slobodan ostao da parkira vozilo, dok su Vesna i Todor put nastavili peške. Vesna je zaostala za Todorom, što se kasnije ispostavilo da joj je možda i spasilo život.                 

- Vesna je išla iza mene, i u jednom trenutku ja sam zastao da predahnem i ujedno da se sačekamo, kako se ne bi izgubili. U narednom trenutku ugledao sam mladog srnadaća u daljini. Nisam ni slutio da je spreman da napadne - počinje priču Todor Jokić.

U sledećem momentu, Todor je video da srndać oštri rogove. Tada je shvatio da je vrag odneo šalu.

- Zaleteo se ka meni i borio sam se da ga uhvatim za rogove. Nije mi padalo na pamet ni jednog trena da puštam jer ne bi odustao. Sve je trajalo pola sata. U ovoj borbi zadobio sam povrede šake i noge, od oštrih rogova - priča ovaj Gornjomilanovčanin.

Na svu sreću, Jokić nije bio sam jer tridesetominutnu borbu ne bi mogao da okonča. U pomoć su mu pritekli prijatelji sa kojima je tog dana i krenuo da bere pečurke. Slobodan i Todor uspeli su zajedno da ovu životinju izguraju sa glavnog puta, nakon čega je srndać otrčao u šumu.

- Nekome Bog da snagu, nekome pamet. Tošo, iako je 67 godišnjak, na fizičkoj spremnosti pozavideli bi mu i duplo mlađi. Sa druge strane, čovek blokira u trenutku straha, a on je reagovao kako treba. Da srndaća nije uhvatio za rogove, bilo bi svašta - kaže Vesna Josifović.

Pre desetak dana napadnuta i žena

Inače, meštani zaseoka Ćirović u selu Majdan kažu da ovo nije prvi slučaj neobičnog napada ljutog srndaća, koji je pre desetak dana napao ženu i naneo joj teže povrede u predelu grudi.

Na odenjenju hirurgije, Jokiću su rane na nogam sanirane, i sada ima tri kopče da ga sećaju na nemili susret sa besnom životinjom.

Primio je sve neophodne terapije i kako kaže, nema nameru da se tuži sa Lovačkim udruženjem, ali smatra da bi neko trebao da reaguje, jer umesto njega, moglo je biti i neko dete.

Video: Divljač na putu: Srndać preskakao kolovoz pa razvalio prikolicu u pokretu

 

(Telegraf.rs /RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA