Sremska Mitrovica novo žarište korone: Popunjeni bolnički kapaciteti u Pančevu i Vrbasu

U mitrovačkoj bolnici smešteno je oko 80 obolelih od Kovida-19, kako je naveo pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković

  • 4
Sremska Mitrovica

Foto: MatBel

Epidemiološka situacija sa korona virusom u Vojvodini se ne smiruje, a Sremska Mitrovica postala je novo žarište, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodao da je u mitrovačkoj bolnici smešteno oko 80 obolelih od Kovida-19.

Gojković je kazao da se na teritoriji Vojvodine u poslednjih pet do sedam dana beleži između 110 i 120 novih slučajeva korona virusa.

- Nema stabilizacije, zbog svega što se dešavalo u prethodnih nedelju dana, očekujemo povećanje broja obolelih - rekao je Gojković za TV Pink.

Popunjeni kapaciteti

 

On je naveo da su kapaciteti bolnica u Vojvodini u najvećoj meri popunjeni i da se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno leči 219 pacijenata, da je 19 na respiratoru i da stalno stižu novi.

Klihttps://xdn.tf.rs//2020/04/02/tan2020-3-19105915940-300x250.jpgnički centar Vojvodine, KORONA VIRUS VOJVODINA

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dodao je da su popunjeni i kapaciteti Opšte bolnice Pančevo i kovid centra u Vrbasu.

Naglasio je da se povećava broj zaraženih u svim gradovima Vojvodine, a da kritičan broj obolelih imaju Ruma, Subotica i Plandište, dok je ubedljivo najviše inficiranih u Novom Sadu.

Gojković je kazao da su kliničke slike obolelih izrazito teške i da gotovo svi pacijenti dolaze s teškim upalama pluća i da odmah zahtevaju kiseoničnu terapiju.

KORONA SRBIJA BILANS GORAN STEVANOVIĆ, ZORAN GOJKOVIĆ, SRĐA JANKOVIĆ

Zoran Gojković, Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

- Moramo da shvatimo da zdravstveni sistem neće moći da izdrži, ako ne budemo smanjili broj pacijanata u bolnicama, a to jedino možemo ako se pridžavamo svih mera - rekao je Gojković i dodao da je prevencija osnov lečenja korona virusa.

Video: Brnabić: Kada je krenula borba protiv korone, nismo imali sistem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pancevac

    13. jul 2020 | 20:43

    Pa pustate vasare da se odrzavaju...Umesto da grad zabrani svako desavanje satori su puni!!!

  • Zrenjaninka

    13. jul 2020 | 21:22

    Svaki dan je gori od predhodnog!Koliko vidim svi opusteno setaju,bez zastitnih maski,bez distanciranja....da li ste vi ljudi normalni???

  • Sindikat

    13. jul 2020 | 20:40

    A gde je pečat ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA