Užice do kraja nedelje dobija kovid bolnicu: U Zlatiborskom okrugu dnevno se pregleda 1.000 ljudi

Čekaju se rezultati još oko 600 testova

  • 7
korona virus, koronavirus, bolnica, lekari Foto: Tanjug/AP

Na teritoriji Zlatiborskog okruga u kovid ambulantima na dnevnom nivou bude obavljeno oko 1.200 pregleda, a broj prijema u bolnicu deset puta je veći nego što je to bio slučaj pre nepunih mesec dana. Zbog popunjenosti kapaciteta i sve više zaraženih, grad Užice dobija kovid bolnicu, u kojoj će uz kovid odeljenja u Zdravstvenom centru Užice, biti hospitalizovani pacijenti sa srednjom i teškom kliničkom slikom.

- Ubrzano se radi na opremanju te bolnice, koja će obezbediti smeštaj za još 150 pacijenata kojima je potrebno medicinsko lečenje. Očekujemo da će do kraja ove sedmice biti u funkciji. Jedan broj kreveta smo već obezbedili iz Kraljeva, biće postavljeni i dušeci. Stiže i ekipa koja će obezbediti centralni razvod kiseonika, kako bi medicinarima bio olakšan posao, jer su i svi oni već na izmaku snaga - izjavio je direktor Zdravstvenog centra u Užicu, dr Miloš Božović.

doktor Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra u Užicu Dr Miloš Božović, Foto: RINA

Bolnica u Krčagovu imaće 2.000 kvadrata

Kovid bolnica u Užicu biće smeštena u Krčagovu i prostiraće se na 2.000 kvadrata. Da je epidemiološka situacija u čitavom Zlatiborskom okrugu izuzetno teška, potvrdio je i gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

- Zbog zagušenosti u laboratorijama, još uvek se čekaju rezultati za oko 600 testova, tako da će broj inficiranih narednih dana biti još više povećan, kao i broj prijema u bolnici, a naši kapaciteti su već neko vreme na izmaku. Prema Užicu gravitiraju svi stanovnici Zlatiborskog okruga i zato će ova kovid bolnica koja se sada priprema, biti od velikog značaja za lečenje svih pacijenata -naglasio je Petković.

Na području Zlatiborskog okruga trenutno je inficirano 913 osoba, a najteža situacija je u Užicu, Sjenici, Požegi i Čajetini, gde ima najveći broj zaraženih.

(Telegraf.rs  / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA