• 0

Od Mozzarta još 10.000 evra pomoći za bolnice

Ova suma iskorisćena je za finansijsku pomoć i nabavku medicinskih aparata za bolnice u Vranju, Užicu i Kragujevcu

  • 0
Mozzart, Osoblje ZC Vranje sa novom medicinskom opremom

Osoblje ZC Vranje sa novom medicinskom opremom, donacijom Mozzarta/Foto: Mozzart

Prvi deo iz novog paketa pomoći za bolnice u iznosu od 10.000 evra koji stiže od Mozzarta, regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, upućen je u Zdravstveni centar Vranje za nabavku manometara. Ovi aparati koriste se za podešavanje protoka kiseonika i neophodni su u borbi protiv kovida.

- U ime svih pacijenata i bolesnika, zaposlenih u Zdravstvenom centru Vranje, kao i u svoje lično ime, zahvaljujem se na humanom gestu i doniranoj opremi u vidu 15 manometara. U ZC Vranje borba sa kovidom 19 neprestano i sa nesmanjenim intenzitetom traje od početka marta - izjavila je dr Ljiljana Antić, v.d. direktora Zdravstvenog centra Vranje.

Broj obolelih od virusa korona u ovom gradu na jugu Srbije povećava se iz dana u dan, dok lekari i medicinsko osoblje ulažu nadljudske napore brinući o njima i njihovom zdravlju.

- Donacija će nam pomoći da stvorimo neophodno bolje uslove za naše pacijente, ali i za zaposlene. Briga o najranjivijima i najslabijima je prioritet svakog zdravog i prosperitetnog društva, a to upravo dokazuje i Mozzartova odluka i namera doniranja kao i humanost koju je Mozzart iskazao i ovom prilikom - dodala je dr Antić.

Iz Mozzarta poručuju da će sa društveno odgovornim radom nastaviti bez obzira na okolnosti koje je epidemija stvorila za njihovo poslovanje.

- Kompanija Mozzart je u prethodnom periodu za borbu protiv virusa korona izdvojila više od 400.000 evra, prilagodili smo svoju organizaciju poslovanja svim bezbednosnim merama, a za direktnu pomoć bolnicama izdvojili smo više od 110.000 evra. Nastojaćemo da pomognemo što više možemo, posebno bolnicama koje su u gradovima gde su žarišta epidemije. Nadamo se da ćemo donacijama doprineti borbi hrabrih lekara i svog medicinskog osoblja i bar malo im olakšati rad i lečenje pacijenata - poručio je Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart.

Borba sa virusom korona u Srbiji i dalje traje, pa nadležni apeluju na preduzimanje svih preventivnih mera – nošenje maske, socijalnu distancu i redovnu higijenu ruku.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima