≫ 

Igor Jurić pobedio koronu: Bol je neverovatna, svake koščice i svakog mišića. Borba nije bila laka

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić", koji je bio zaražen korona virusom, danas je dobio negativan rezultat na COVID 19

  • 2
Igor Jurić, Klinički centar Vojvodine

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, ATA Images

Igor Jurić više nije zaražen korona virusom, pošto je danas dobio negativan test na COVID 19, ekskluzivno je za Telegraf.rs rekao osnivač Fondacije "Tijana Jurić" .

Jurić je za naš portal, a prvi put za medije ispričao svoju borbu sa korona virusom, otkako je dobio prve simtome, preko boravka u bolnici, do iščekivanja negativnog testa.

Na početku nam iskreno kaže da je bio jedan od onih skeptika, koji baš nisu verovali u ozbiljnost ovog virusa, iako je poštovao i pridržavao se mera.

- Bio sam ubeđen da se situacija posle prvog talasa smirila, i da smo na neki način sada bezbedni. Međutim, prevario sam se. Кada sam se jednog jutra probudio sa simptomima ovog virusa, nije mi bilo svejedno. Iako nisam imao ideju gde sam se mogao da se zarazim, otišao sam da se testiram i rezultat je bio pozitivan - priča Jurić za naš portal.

Posle pregleda, dijagnostikovana mu je upala pluća, i smešten je u bolnicu.

- Visoka temperatura, i neverovatna bol svake koščice i svakog mišića je nešto što je bilo karakteristično u mom slučaju. Borba sa Кovidom 19 nije bila nimalo laka. Visoka temperatura, bolovi, kašalj... I tako danima. Da ne govorim o psihičkoj presiji koja je neminovna dok ste u bolnici i gledate druge slučajeve, gledate kako se ljudi muče i umiru - priseća se Jurić dana iz bolnice.

Jurić je je brzo odreagovao na terapiju, pa je pušten na kućno lečenje, a danas je dobio i negativan test na koronu.

- Na moju sreću, terapija je dala rezultate i ja sam pušten na kućni lečenje. Danas sam negativan, i ovo je jedno životno iskustvo, ali i opomena ljudima da se ne igraju, da budu odgovorni. Ovaj virus je sada naša stvarnost i neće nestati. Uradimo ono što je do nas. Zaštitimo sebe i ljude koje volimo - poručuje naš sagovornik koji je pobedio opaki virus.

Korona virus

Foto: Tanjug/AP

Za kraj, jedno veliko hvala upućuje zdravstvenim radnicima, za koje kaže da su nadmašili svij status.

- Naravno, ne mogu a da ne kažem jedno veliko hvala doktorima, medicinskim sestrama i celom osoblju Infektivne klinike u Novom Sadu. Bili su heroji i pre, ali posle ličnog iskustva kako se bore sa ogromnim brojem pacijenata u izuzetno teškim uslovima ( mislim na zaštitnu opremu posebno ) , smatram da su i taj status nadmašili - rekao je Jurić za Telegraf.rs.

On je 26. juna putem svog Fejsbuk profila obevstio javnost da je pozitivan na koronu, i da je smešten u bolnicu. Tada je postao jedna od 18.983 osoba u našoj zemlji kojoj je dijagnostikovan novi virus, sa kojim se borimo više od četiri meseca.

- Pozitivan sam na COVID-19 i nalazim se na bolničkom lečenju. Molim vas, čuvajte se i čuvajte vaše najmilije jer ovaj virus nije ni najmanje naivan - objavio je tada on.

Ne dozvolite i vi da postanete jedan od onih koji se bore za koronom, za koje se traži krevet više u bolnicama. Nosite masku, perite ruke i držite distancu.

Video: Igor Jurić tri sata saslušavan u Tužilaštvu: Sve što sam znao o političaru pedofilu, rekao sam

(Lj. Račić -  lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA