≫ 

Od sutra važe ove mere koje je doneo Krizni štab: Evo čega ćete morati da se pridržavate

Preporuka je da se bez maske ne ide više nigde

  • 40
Krizni štab, sednica, zasedanje Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Nove mere republičkog Kriznog štaba za sprečavanje širenja virusa korona od sutra, 17. jula, stupaju na snagu, a jedna od njih je obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stališta.

Naime, ta mera odnosi se na teritoriju cele zemlje, a ne samo na gradove i opštine u kojima je proglašena vanredna situacija.

Preporuka medicinske struke je da se i na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru nose zaštitne maske.

Od sutra je zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi na otvorenom i zatvorenom prostoru na teritoriji cele Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija.

Takođe, za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Novina je i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru na teritoriji cele zemlje, što je do sada bilo obavezno samo u pojedinim gradovima i opštinama.

- Očekujem da će u narednim danima i dodatne mere doneti rezultate. Situacija je teška, sada gajim blagi optimizam, jer vidim da smo se svi zajedno uključili u ovu borbu - rekla je Ana Brnabić na konferenciji koja je počela danas u 15 sati.

Video: Nove mere: Da li i kada deca moraju da nose maske?

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    16. jul 2020 | 12:53

    Ja jednu masku nosim od kad je pocela korona, ali je uredno perem na iskuvavanje u ves masini, i ko to kaze da moraju svaki dan da se kupuju maske. Akl nemate druga posla vi kupujte.

  • Iwan

    16. jul 2020 | 13:02

    Ma mnogo me zabole za mere. Neka se nose više...

  • Nenad

    16. jul 2020 | 13:22

    Sad ce drzava da zaradi na maske koliko gradjana Srbije puta maske pa izracunajte ala ce neko da se ovajdi uostalom uvek bilo nekom rat nekom brat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA