Ćuprija pojačava mere zaštite od korona virusa: Zabeležen skok u broju inficiranih

U poslednje dve nedelje na području Pomoravskog okruga testirane su 192 osobe, a 80 je bilo pozitivno

  • 1
Covid Ambulanta, Palilula Foto: Nikola Tomić

Štabovi za vanredne situacije u Ćupriji, Despotovcu i Rekovcu, zbog porasta broja pozitivnih osoba na korona virus, doneli su odluku i naredbu o pojačanju mera zastite stanovništva.

U Despotovcu su otkazane sve manifestacije, a za sve je zajedničko nošenje maski, fizička distanca u ustanovama, prodavnicama, verskim objektima, ograničen broj okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru, skraćen rad ugostiteljskih objekata, obavezne maske u javnom prevozu, dezinfekcija, obavezno nošenje maski za kupce i prodavače na zelenim pijacama...

Štab u Ćupriji doneo je i pravilo ponašanja u gradskom bazenu, "četiri kavdratna metra površine vode za jednog kupača i jedna ležaljka na četiri metra po korisniku, osim porodica sa malom decom", stoji u odlukama štabova objevljenim na sajtovima opština.

U naredbi štaba ove opštine stoji i da je "u verskim objektima i prilikom verskih obreda, obavezno primenjivati mere zaštite: nošenje maski, fizička distanca, dezinfekcija ruku i prostorija".

Primenu odluka i naredbi kontrolisaće inspekcijske službe, stoji u odlukama štabova.

U poslednje dve nedelje na području Pomoravskog okruga, kome pripadaju još i Jagodina, Paraćin i Svilajnac, na korona virus, prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji, testirane su 192 osobe, a 80 je bilo pozitivno.

Direktor Opšte bolnice u Paraćinu Saša Bacić rekao je novinarima da je ta ustanova dobila pet respiratora i "spremna je za povećan broj obolelih od covid 19 za novih 60 postelja".

- Epidemiološka situacija u Paraćinu pokazuje postepen, a ne nagli porast broja novoobolelih - rekao je Bacić i istakao da je, "od početaka juna do 15. jula, potvrđeno 40 pozitivnih slučajeva na korona virus u ovoj opštini".

Video: Kisić-Tepavčević o situaciji u Kovid bolnicama širom Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok

    16. jul 2020 | 14:04

    Zatvaraj to, a ne da apelima molite za održavanje distance između ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA