≫ 

Preminuo glavni anestetičar u KC Niš: Saša Seferović je 10 dana bio na respiratoru

Ovo je drugi medicinski radnik niškog Kliničkog centra koji je izgubio bitku sa korona virusom

  • 19
Saša Seferović, glavni anestetičar Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš Foto: Klinika za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš

Saša Seferović, glavni anestetičar na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju preminuo je sinoć od posledica zaraze korona virusom.

Kako je potvrđeno u niškom Kliničkom centru, on se deset dana nalazio na respiratoru.

Ovo je drugi medicinski radnik niškog Kliničkog centra koji je izgubio bitku sa korona virusom. Pre Seferovića od korone je preminuo i čuveni hirurg, direktor Urgentnog centra Miodrag Lazić.

Podsetimo, na konferenciji za novinare pre dva dana ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je u Srbiji trenutno obolelo 70 medicinskih radnika koji su na bolničkom lečenju, a da je njih 500 u kućnoj izolaciji.

Među prvima je bitku sa korona virusom izgubila dr Biljana Natić Ljumović (59), specijalista ginekologije sa akušerstvom iz Doma zdravlja u Nišu. Ona je preminula 24. marta. Nju je života koštao četvrti klaster oformljen u Nišu. Zarazila ju je pacijentkinja iz Milana. Posle nje, preminuo je i dr Goran Ivanković, specijalista urolog iz Paraćina, koji je radio u Ćupriji.

Dr Ivanković, specijalista urologije, bio je šef odeljenja urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji, ugledni lekar i humanista koga pamte brojni pacijenti i kolege iz Pomoravskog okruga.

Doktor Vojkan Šuluburić, specijalista ortopedije iz Čačka, preminuo je u Beogradu od posledica infekcije korona virusom. On je bio treća žrtva korona virusa u Čačku. Bivša načelnica Infektivnog odeljenja leskovačke bolnice dr Dušanka Živković preminula je  11. aprila od posledica infekcije koronavirusom u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu.

Infektolog Dušanka - Duda Živković bila je među prvima od 32 zdravstvena radnika u Leskovcu zaražena virusom. Kao bolesnik sa dijabetesom, prebačena je u Beograd, gde je posle desetak dana podlegla opakoj bolesti.

Ovo, nažalost, nisu svi medicinski radnici koji su preminuli od korona virusa.

U poslednja 24 sata preminulo još 13 ljudi

U poslednja 24 sata korona virus potvrđen je kod 383 osobe, a odneo je 13 života. Trenutna smrtnost iznosi 2,24 odsto.

Hospitalizovano je ukupno 4.662 osobe od kojih je 177 na respiratoru.

Testirano je 9.183 osobe. Do sada je virus potvrđen kod ukupno 19.717 osoba.

Kretanje broja umrlih od korona virusa, crveni grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović
Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

Ukupno je testirano je 524.578 osoba.

Video: Virus za 24 sata potvrđen kod 383 osobe, na respiratoru 177 pacijenata: Korona odnela još 13 života

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5544

    16. jul 2020 | 19:53

    E moji ljudi njima je najteze,oni su na prvoj liniji,pa kada mi neko kaze placeni su za posao?Ima li cene za zivot?????Koliko nula broji,da mi neko kaze???Vecna im slava i hvala koji su polozili svoj zivot,zarad nasih...🙏🙏🙏

  • Dana

    16. jul 2020 | 17:51

    Tuga

  • Niss

    16. jul 2020 | 17:42

    Bio je najveci car! Nek mu je vecna slava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA