Pacijentkinja u Vranju tvrdi da ju je ginekolog ljubio bez dozvole i da je pobegla iz bolnice

Na Odeljenju ginekologije u bolnici Vranju odbacuju navode pacijentkinje kao tačne

  • 0
Ginekolog, ginekološki pregled Foto-ilustracija: Shutterstock

Ginekolog iz bolnice u Vranju, našao se na meti optužbi jedne pacijentkinje da je u dva navrata pokušao da je poljubi. Policija istražuje slučaj, a sa Ginekologije demantuju da se ovako nešto dogodilo, pišu Novosti.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju kažu da je pacijentkinja na odeljenju Ginekologije prijavila lekara na tom odeljenju da je 14. jula oko 19 časova "prilikom pregleda, protiv njene volje poljubio u predelu usta."

- Kada je bila smeštena u bolničku sobu, u toku iste noći, oko dva časa posle ponoći došao je kod nje u bolničku sobu i protiv njene volje poljubio je u predelu vrata, nakon čega je oštećena samoinicijativno napustila odeljenje Ginekologije - navodi se u odgovoru Tužilaštva koji je dostavljen našoj redakciji.

Iz Tužilaštva još navode da je naloženo prikupljanje obaveštenja od prijavljenog i drugog medicinskog osoblja, eventualno i pacijenata koji su mogući očevici događaja. Takođe, je naloženo da se od oštećene uzme krivična prijava na zapisnik.

U policiji je Novostima potvrđeno da se po nalogu tužilaštva radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog incidenta.

Dr Gordana Đorđević, načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo kaže da niko na ovom odeljenju ne beži od eventualne odgovornosti, te da je ona obavila interne razgovore sa svim lekarima i sestrama i da niko nije potvrdio ovako nešto.

- Ja ne želim nikog da napadam, niti da ikoga branim. Neka istražni organi odrade posao, međutim ono što smo mi na našem odeljenju utvrdili pokazuje da pacijentkinjina prezentacija situacije nije baš verodostojna - kaže dr Gordana Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA