≫ 

U okviru Mozzartovog paketa pomoći od 500.000 evra srpskom zdravstvu pomoć stigla u užičku bolnicu

Regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću od početka pandemije na prvoj liniji borbe protiv opasnog virusa kroz finansijske i donacije u medicinskoj opremi, pomoći najugroženijem stanovništvu, volontiranje zaposlenih...

  • 2
Direktor ZC Uzice prim.dr Milos Bozovic na urucenju donacije

Foto: Mozzart/Dragan Karadarević

Humanitarna misija kompanije Mozzart se nastavlja – u okviru paketa od 500.000 evra pomoći srpskom zdravstvu za borbu protiv pandemije Covid-19 pomoć je stigla i u bolnicu u Užicu.

Za zdravstveni centar u ovom gradu izdvojeno je 300.000 dinara za nabavku zaštitne opreme. Donaciju je ispred ustanove primio direktor Zdravstvenog centra Užice, prim. dr Miloš Božović.

- Svesni smo koliko zdravstveni radnici ulažu napora da svima pruže negu na najkvalitetnijem mogućem nivou, i koliko je to teško izvesti u ovoj situaciji. Mi smo tu da ih maksimalno podržimo i zato smo brzo reagovali i uputili pomoć u Vranje, Užice i Kragujevac. Nastavićemo da pratimo situaciju i da pomažemo, sa ciljem da poboljšamo uslove rada za medicinsko osoblje i kvalitet lečenja za pacijente - kaže Borjan Popović, direktor sektora Korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Volonteri spremaju pakete pomoći u Ćupriji

Foto: Mozzart/Branko Starčević

Inače, Mozzart je reagovao još na samom početku pandemije nabavkom 10 respiratora. Podrška regionalnog lidera našem zdravstvu nastavila se nesmanjenim intenzitetom, kroz finanijsku pomoć i donacije medicinske opreme, a kako je poslednjih dana došlo do pogoršanja situacije i povećanja broja zaraženih građana, Mozzart je uputio hitnu donaciju u iznosu od 10.000 evra u tri grada u kojima je situacija veoma teška - u Vranje, Užice i Kragujevac.

Osim u pomenuta tri grada, Mozzart je od početka pandemije uputio ukupno vise od 100.000 evra pomoći i bolnicama u Kikindi, Subotici, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Ćupriji, Kraljevu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici, kao i Kliničkom centru i Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

mozzart

Foto: Promo/Mozzart

Ova kompanija pomogla je i sigurnim kućama donacijom televizora kako bi deca mogla da prate nastavu, obezbeđeno je više od 30 tona hrane koju su volonteri, zaposleni u Mozzartu, dostribuirali do najugroženijih građana i penzionera u 11 gradova u Srbiji, a u saradnji sa organizacijom „Svi za Kosmet“ donirano je dva tona hrane za socijalno ugrožene porodice iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji.

- Mozzart već godinama društveno odgovorno posluje, a koliko nam je važna briga za zajednicu i koliko negujemo takvu kulturu u kompaniji, pokazuje i ponašanje zaposlenih tokom pandemije. Naime, više od 300 zaposlenih u Mozzartu prijavilo se za volontiranje i bilo je angažovano na distribuciji paketa pomoći, ukupno oko 1.100 sati su dosad proveli naši zaposleni volontirajući. Čitava služba transporta s vozilima i vozačima je volontirala za Grad Beograd na razvozu dezinfekcionih sredstava i pomoći za kovid bolnice, Infektivnu kliniku, ali i na razvozu lekova za apoteke... Više desetina zaposlenih je u toku vanrednog stanja dobrovoljno dalo krv u akciji organizovanoj sa Institutom za transfuziju krvi. Na to smo posebno ponosni - ističe Popović.

Iz kompanije Mozzart najavljuju nastavak pomoći srpskom zdravstvu, ali pozivaju i sve građane i kompanije da se uključe.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • damir

    17. jul 2020 | 12:28

    Bravo

  • Sun

    17. jul 2020 | 17:57

    Niti obilazim kockarnice, niti igram te tikete, kladjenje i tako to.. Ali ovima svaka čast!! Malo, malo, pa daju novac.. Svaka vam čast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA