≫ 

Skandal u Požegi: Pacijenti se svlačili ispred Doma zdravlja, doktorka suspendovana

Na hladnom danu pacijenti su morali da podignu majice, dok ih svi drugi gledaju

Dom zdravlja Požega Dom zdravlja Požega / Foto: Privatna arhiva

Fotografije koje su juče snimljene ispred Doma zdravlja u Požegi, a na kojima se vidi lekarka koja na samom ulazu u kovid ambulantu pregleda pacijente, uznemirile su javnost.

Po hladnom danu pacijenti su morali da podignu majice i budu pregledani naočigled svih ostalih ljudi koji čekaju u redu.

Dom zdravlja Požega Dom zdravlja Požega / Foto: Privatna arhiva

- Covid ambulanta Požega... Prvo čekate četiri do pet sati na kiši naravno, a kad dođete na pregled on se obavlja na terasi bez paravana i bilo čega... Ne treba da se drži distanca. SRAMOTA - napisala je jedna Požežanka koja je podelila fotografije.

Doktorka suspendovana, izvinjenje pacijentima

Njene fotografije ubrzo su podelili lokalni mediji. Kao rezultat toga lekarka koja je pregledala pacijente suspendovana je i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, saopštili su iz Doma zdravlja u Požegi.

- Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju prilikom pregleda na mestu koje nije određeno za to, u blizini COVID ambulante, dr M.Đ. suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka.

Поштовани суграђани,Због пропуста у раду и излагања пацијената недоличном положају приликом прегледа на месту које...Posted by Дом Здравља Пожега on Субота, 18. јул 2020.

- Dom zdravlja Požega izvinjava se pacijentima koji su juče bili na pregledu i ujedno obaveštava građane Opštine Požega da će od ponedeljka, 20.07.2020, Služba fizikalne medicine i rehabilitacije nastaviti sa terapijskim procedurama u OŠ „Petar Leković“. U maloj sali škole za niže razrede u blizini crkve, uz pomoć lokalne samouprave, obezbedili smo optimalne uslove za pružanje svih usluga iz oblasti fizikalne medicine.

- Ovo je zbog toga što u ovom trenutku, na odeljenjima za fizikalnu medicinu i u banjama, pacijenti su uskraćeni za terapijske procedure zbog aktuelne epidemiološke situacije. Kao i do sada, pacijenti će se javiti na pregled kod fizijatra u Dom zdravlja, a terapiju će dobiti na potpuno adekvatnoj i osposobljenoj lokaciji - saopštio je kolektiv Doma zdravlja Požega.

Video: Zastrašujući snimci iz Novog Pazara, velikog žarišta: Pacijenti u hodnicima, haos i neizvesnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbgg

    18. jul 2020 | 12:41

    Bolje i nad sred Tezazija da pregleda nego da ih vrati... po ceo dan pricaju da su pune bolnice dok taj sto je napravio ovu bolest ne da resenje ili vakcine kako god hocete bice nam tako nisu tu krivi ni lekari ni mi obacan narod.... lekari se bore mi pucamo na sve strane ma haos opsi , koliko ce nam trebati da se oporavimo od ovog zla

  • UA

    18. jul 2020 | 12:12

    Haha ne znate vi šta se radi po Kovid ambulantama... Moju komšinicu vraćali kući, žena morala da insistira da je pregledaju, i? Eno je, leži sad u bolnici sa upalom desnog plućnog krila. Sramota!!! UA za "heroje"! Svaka čast izuzecima!

  • Acko

    18. jul 2020 | 12:50

    Ponizenje...Dobro je da se nisu setili da operisu na parkingu bolnice,mada mozda im i to padne na pamet...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA